Pregmag pezsgőtabletta (magnézium-citrát, folsav, pyridoxin-klorid = B6-vitamin)

Javallatok: Magnézium- és folsavhiány megelőzése, megszüntetése. Alkalmazása javasolt minden olyan kórképben és állapotban, amelyben csökkent magnézium- és folsav-felvétel igazolható (alultápláltság, tápanyag felszívódási zavarok, alkoholizmus), illetve nő a magnézium és a folsav igény, elsősorban terhesség és gyermekágyas időszak alatt. Különösen indokolt a terhesség következő eseteiben: az anamnézisben velőcsőzáródási rendellenesség szerepel; terhesség előtt hormonális fogamzásgátlás történt; ikerterhesség; fiatalkorú, cukorbeteg, epilepsiás terhesek. Fenyegető koraszülésben kiegészítő szerként.

Adagolás és alkalmazás: Felnőtteknek szokásos napi adagja 1-2 pezsgőtabletta. Tervezett terhesség esetében a kezelés már a fogamzás előtt megkezdhető. Fenyegető koraszülés esetében, orvosi felügyelet mellett, legfeljebb napi 4 pezsgőtabletta adható. Ebben a dózisban a gyógyszer szedésének időtartama nem haladhatja meg a 7 napot. Bevétel előtt a tablettát 1-1 pohár vízben fel kell oldani.

Ellenjavallatok: Ismert túlérzékenység a gyógyszer ható- vagy segédanyagaival szemben, gyermekkor.

Mellékhatások: Lágy széklet ürítése, esetleg hasmenés. Vizeletet lúgosíthatja. Nagyon ritkán allergiás reakciók fordulhatnak elő.

2006-01-06 04:16:29
|

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop