Nicorette transzdermális tapasz ( nikotin)

Javallatok: A dohányzásról való leszoktatás segítésére, hogy a nikotin utáni sóvárgás és a megvonási tünetek csillapításával segítse elő a dohányzás abbahagyását azokban a dohányosokban, akikben van motiváció a leszokásra.

Adagolás és az alkalmazás módja: Lásd a gyógyszerhez mellékelt betegtájékoztatót.

Ellenjavallatok: A Nicorette tapasz egyáltalán nem vagy kizárólag az orvos kifejezett javaslatára alkalmazható: nikotinnal, vagy a Nicorette tapasz bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység (allergia), közelmúltban lezajlott szívroham, agyvérzés, instabil vagy súlyosbodó szívkoszorúér görcs (angina pectoris), ún. Prinzmetal angina, súlyos szívritmuszavar, korábbi bypass, ill. érplasztikai műtét, kezeletlen magasvérnyomás betegség esetén, illetve 18 éves kor alatt.

A Nicorette tapasz fokozott elővigyázatossággal alkalmazható: súlyos szív-érrendszeri megbetegedés pl. szívelégtelenség, stabil angina, perifériás érszűkület, gyomorfekély, pajzsmirigy túltengés, cukorbetegség, mellékvese tumor (ún. phaeochromocytoma), súlyos máj- vagy vesebetegség esetén.

Terhes vagy szoptató nő csak kezelőorvosa kifejezett javaslatára alkalmazhat Nicorette tapaszt.

Mellékhatás: enyhe bőrreakciók pl. bőrvörösség, viszketés ott, ahol a tapaszt felhelyezte, gyomor- vagy béltájéki diszkomfort érzés, hányinger, csuklás, hányás, fejfájás. Kevésbé gyakori mellékhatás a szívdobogás és csalánkiütés. Ritkán előfordul megfordítható pitvari fibrilláció.

Kölcsönhatás: A dohányzás abbahagyása a cukorbetegségben szenvedők inzulin igényét csökkenti. Ha elkezdi használni a tapaszt, szervezetében kevesebb nikotin lesz jelen, mintha folytatná a dohányzást és idővel tovább is csökken. Ez a változás befolyásolhatja a szervezete egyes gyógyszerekre adott válaszát.
2006-01-08 16:19:39
|

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop