Hirdetés
Lenmagos zsemle - Sószegény
A receptek a hozzávalókat 4 személyre tartalmazzák
Hozzávalók:
50 g lenmag
550 g Graham liszt
30 g élesztő
100 g félzsíros tehéntúró
A lenmagot 15 percre beáztatjuk. Graham lisztet, 1,5 dl vizet és az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk, a kovászt félretesszük. A túrót, a leszűrt lenmagot, a lisztet és a felfuttatott élesztőt összekeverjük és bedagasztjuk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát. 15 db zsemlét készítünk belőle és újabb 15 percig letakart ruha alatt kelesztjük. 35-40 percig sütjük, és a sütő aljára vízzel teli tálkát teszünk, hogy a zsemlék ne száradjanak ki.
50 g lenmag
550 g Graham liszt
30 g élesztő
100 g félzsíros tehéntúró
A lenmagot 15 percre beáztatjuk. Graham lisztet, 1,5 dl vizet és az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk, a kovászt félretesszük. A túrót, a leszűrt lenmagot, a lisztet és a felfuttatott élesztőt összekeverjük és bedagasztjuk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát. 15 db zsemlét készítünk belőle és újabb 15 percig letakart ruha alatt kelesztjük. 35-40 percig sütjük, és a sütő aljára vízzel teli tálkát teszünk, hogy a zsemlék ne száradjanak ki.
2019-11-28 15:46:28