Hirdetés

Évente csaknem ötezer hívás fut be öngyilkossági szándék miatt a lelkisegély-szolgálathoz

Évente csaknem ötezer olyan hívás fut be a 116-123-as számon elérhető, ingyenes lelki elsősegély-szolgálathoz, amikor a hívó öngyilkossági szándék miatt telefonál - írta a Magyar Nemzet hétfőn.

öngyilkosság, lelkisegély-szolgálat |

MTI Hírek13 | MTI

A lapnak Székely András, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke elmondta: bár csökkenőben van, de még mindig nagyon magas az öngyilkosságok száma Magyarországon, tavaly közel kétezer ember vetett véget az életének, százezer emberre 19 öngyilkosság jut.

Az elnök tájékoztatása szerint tavaly körülbelül százezer rászoruló ember érezte úgy, beszélnie kell valakivel a helyzetéről. A legtöbben azért telefonálnak, mert érzelmi, párkapcsolati, családi problémáik vannak, magányosak.

A lelki elsősegélyt felhívók mintegy 10 százaléka 18 év alatti, a legtöbben 19-45 év közöttiek. A hívók között sok a férfi, ami a szakember szerint rávilágít arra, hogy bár a férfiak környezetüknek gyakran nem mutatják, hogy segítségre van szükségük, szívesen vesznek igénybe olyan lelkisegély-szolgálatot ahol névtelenek maradhatnak.

A lelki elsősegély-szolgálatnál közel hatszáz önkéntes dolgozik az ország 18 pontján, ezek közül hat 24 órás szolgálat. Azok, akik a hívásokat fogadják, teljesen ingyen, szabadidejükben teszik – mondta a lapnak az elnök.

öngyilkosság, lelkisegély-szolgálat

2016-11-21 23:08:23

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop