Hirdetés

Autista munkavállalókat keres a Microsoft

Autista munkavállalókat keres a Microsoft. A kísérleti projektben egyelőre tíz főnek biztosítanának pozíciót az informatikai óriásvállalat redmondi főhadiszállásán.

autizmus, bulvár |

MTI Hírek12

Mary Ellen Smith, a Microsoft alelnöke szerint az autisták olyan adottságokkal rendelkeznek, amelyekre nagy szükség van a vállalatnál.

"Minden személy különbözik. Néhányan rendkívüli képességekkel bírnak az információk megjegyzése és a részletekben való gondolkodás terén, mások a matematikában és a programozásban jeleskednek" - írta hivatalos blogjában.

Smith, akinek szintén van egy autista fia, hozzátette azt is, a program része a Microsoft azon régi törekvésének, hogy egyre több fogyatékossággal élő embert alkalmazzon.

A kezdeményezés megvalósításában a Specialisterne nevű dán cég vesz részt, amely az autizmussal élők elhelyezkedését segíti. A cég az autisták olyan képességeire igyekszik rávilágítani a figyelmet, amelyek hasznosak lehetnek a különböző vállalatok számára.

"Pontosan azok a jellemzők, amelyek általában kiszorítják az autistákat a munkaerőpiacról, teszik őket értékessé a Specialisterne számára, így például a részletek iránti figyelmesség, a hibákkal szemben tanúsított zéró tolerancia és a munka elvégzésében tanúsított állhatatosság" - olvasható a cég internetes honlapján.

A Specialisterne korábban a német SAP technológiai vállalat számára segített autizmussal élő munkavállalókat találni.

autizmus, bulvár

2015-04-08 12:00:59

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop