Hirdetés

A szenvedélybetegségek gyógyítása cannabis alapú gyógyszerekkel

Gyógyszerkutatók tanulmányozzák a szervezetünkben természetes módon is előforduló cannabis-szerű vegyületeket (endocannabinoidok), hogy új módszereket fejlesszenek ki az elhízás, a diabétesz, a depresszió és a különféle szenvedélybetegségek kezelésére.

szenvedélybetegség, addikció, cannabis |

InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.

A tudósok már az 1990-es évek közepétől tudnak az endocannabinoidokról, és azóta folyamatosan kutatják gyógyászati felhasználásuk lehetőségeit.

Dr. Steve Alexander kutatónak a British Journal of Pharmacology című folyóiratban megjelent elemzése szerint igen nagy a realitása a cannabinoidok orvosi célra történő alkalmazásának.

Az agyban igen sok cannabinoid receptor található, nem meglepő tehát, hogy igen nagy az érdeklődés, hogy a depresszió és a szorongás kezelésére különféle antidepresszáns vegyületeket hozzanak létre, ezeket a receptorokat kihasználva.

A kutatások másik iránya a szenvedélybetegségek kezelése. Az endocannabinoid rendszer szoros összefüggésben áll a jutalmazással és a drogkereső viselkedéssel. Ha ezt az utat gátlók közbeiktatásával meg lehet szakítani, megszüntethető lesz az addiktív szerek, például a nikotin iránti vágy.

Mivel a cannabinoidok a vérnyomást is csökkentik, a magasvérnyomás betegség kezelésében is új távlatok nyílhatnak.

NOTTINGHAM UNIVERSITY
szenvedélybetegség, addikció, cannabis

2008-03-09 21:07:13

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop