Hirdetés
Szorongás ellen fogyasszunk keserű csokoládét
Igaz, hogy az alábbi vizsgálatot az egyik csokoládégyártó készítette, eredménye mégis érdekes: a több mint 60 százalék kakaót tartalmazó keserű csokoládé enyhíti a szorongásos tüneteket.
A két hét elteltével ismét elvégezték a laborvizsgálatot, és megállapították, hogy az erősen szorongóknál a csokoládé fogyasztása csökkentette a stresszhormon szintjét. Az eredmények nem vonatkoztak az eredetileg is kevésbé szorongókra.
A kutatók szerint márkától függetlenül bármelyik keserű csokoládé hasonlóképpen hat, feltéve, ha kakaótartalma magasabb 60 százaléknál. Arra azonban vigyázni kell, teszik hozzá, hogy a csokoládé fogyasztása hosszú távon növelheti a vércukorszintet és többletkalóriát jelent.
2009-11-26 12:30:49