Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Pszichés problémák, elmebetegségek » Szenvedélybetegségek » Élvezeti szerek »

A koffein

A koffein a világon leggyakrabban fogyasztott élénkítő hatású alkaloid, világszerte a lakosság közel 80 százaléka naponta fogyasztja valamilyen formában. Csupán kávéból évente kb. 800 milliárd csészével kortyolnak el világszerte. A kávébab mellet...


Nyugodtan ihat kávét!

Öt csésze kávé még nem jelent egészségügyi kockázatot az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által közölt tanulmány szerzői.


Elkészült a kávé genetikai térképe

Elkészítette a kávé genetikai térképét egy nemzetközi kutatócsoport. A növény DNS-ének elemzéséből fény derült a koffein evolúciójára, amely a világ egyik legkedveltebb italává tette a kávét - olvasható egy friss tanulmányban.


Koffeinelvonás – tünetek és gyógymódok

Mindnyájan szenvedtünk már a koffeinelvonás tüneteitől. Felsoroljuk az elvonási tüneteket és segítünk elviselhetőbbé tenni néhány jó tanáccsal.


Csoki-sztori

Csokoládé. Kevés étel van, ami több érzelmet vált ki, mint ez a csemege. Világszerte számos kultúra fogalmazza meg, hogy fogyasztása hűséget, egészséget, erőt, vagy éppen szerelmi vágyat ad. Régen csak a nemesség kiváltsága volt, mára már mindenk...


1 | |

Koffeintartalmú üdítők túlzott fogyasztásába halt bele egy férfi Japánban

A hosszú időn át, napi rendszerességgel fogyasztott energiaitalok okozta koffein-túladagolásba halt bele idén egy húszas éveiben járó férf...


Újra luxuscikké válhat a csokoládé

Emelkedik a csokoládé ára, sőt újra luxuscikké válhat a klímaváltozás következtében - állapították meg egy tanulmány szerzői.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
A British Medical Journal 1990-ben közölt egy felmérést, mely 38.000 35 és ...
Lenyomtad a vekkert, lassan kikelsz az ágyból. És mielőtt a fogkefe után ny...
Itt a hozzászokási veszély kicsi, de például a koffeinhez az erős kávé f...
hirdetés
^