Hirdetés

TASZ: nem egyeztettek a tűcsereprogramról szóló jelentés időzítéséről

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nem egyeztetett az ombudsmani hivatallal a tűcsere-programról szóló jelentés időzítéséről - jelentette ki a jogvédő szervezet drogpolitikai szakértője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.

ombudsman, drogprevenció, tűcsereprogram |

MTI Hírek11

Sárosi Péter felhívta a figyelmet: a VIII. kerületi önkormányzatot elmarasztaló jelentés késleltetésének szándéka annál is inkább nem igaz, mert az lett volna az érdekük, hogy a jelentés még a tűcsereprogram augusztusi bezárása előtt megjelenjen.

Közlése szerint a Magyar Nemzet című napilapban megjelent levelezésrészletek nem tőle származnak és nem is neki szólnak; a levelezés a biztosi hivatal két munkatársa között zajlott.

A továbbiakban hangsúlyozta, hogy sem ő, sem a TASZ más munkatársa nem olvasta a jelentést annak hivatalos megjelenése előtt.

Ugyanakkor természetesnek nevezte, hogy kapcsolatban álltak a hivatallal, hiszen a TASZ beadványa nyomán kezdte el vizsgálni a tűcsereprogram elleni támadásokat az ombudsman, és a 2013 novemberében továbbított beadvány benyújtása után is tájékoztatták a hivatalt az ügy további fejleményeiről.

Szintén természetes, hogy érdeklődtek a jelentés megjelenésének időpontja iránt, hiszen kezdeményezőként a sajtóban nyilvánosságot kívántak teremteni a jelentés tartalmának - tette hozzá Sárosi Péter.

A Magyar Nemzet pénteken azt írta, hogy az ombudsmani hivatal előre egyeztetett a TASZ-szal arról, mikor lásson napvilágot a VIII. kerületi tűcsereprogramról készült, a józsefvárosi vezetést elmarasztaló jelentés, amely végül az önkormányzati választások előtt egy hónappal jelent meg.

Ezt követően Lázás János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter lemondásra szólította fel Székely László ombudsmant, Rubovszky György, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának vezetője pedig kezdeményezte az alapvető jogok biztosának bizottsági meghallgatását.

ombudsman, drogprevenció, tűcsereprogram

2014-09-22 19:07:11

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop