Hirdetés

Prince halála - Más nevére írták fel a Prince által szedett fájdalomcsillapítót

Más nevére írta fel az orvos azt az oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót, amely egy évvel ezelőtt Prince halálát okozta - derült ki a hétfőn nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumokból.

Prince, fájdalomcsillapító, bulvár |

MTI Hírek13 | MTI

Az 57 éves énekes halálát 2016. április 21-én a Fentanyl fájdalomcsillapító véletlen túladagolása okozta, amelyet az énekes maga vett be a tavaly nyáron kiadott halottkémi jelentés szerint.

A hétfőn napvilágot látott házkutatási dokumentum szerint a hatóságok átkutatták az énekes Paisley Park-i otthonát, megvizsgálták az énekeshez közelállók mobiltelefon adatait, Prince e-mailjeit, hogy megpróbálják kideríteni, miként jutott a halálát okozó erős fájdalomcsillapítóhoz.

Eskü alatt tett vallomásában Michael Todd Schulenberg orvos elismerte, hogy ő írt fel oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót Prince-nek az énekes egy barátja, Kirk Johnson nevére, "védendő Prince magánéletét". A dokumentum azt sugallja, hogy Prince opiátfüggőségben szenvedett.

Majdnem egy év telt el Prince Pasley Park-i otthonában bekövetkezett hirtelen halála óta, ám azóta sem döntöttek a hatóságok vádemelésről.

Az 57 éves énekesre a liftben összeesve találtak rá a Minneapolis közelében fekvő otthonában április 21-én. Az orvosszakértői jelentés balesetnek minősítette a világsztár halálát és közölte, hogy a vizsgálat lezárult.

A fentanil egy szintetikus opiát, amely 50-100-szor erősebb a morfiumnál, és szerepe van abban, hogy a közelmúltban magasba szökött a túladagolás okozta halálesetek száma az Egyesült Államok bizonyos körzeteiben.

Prince otthonának átkutatásakor tucatnyi tablettát találtak, de a hatóságok még mindig nem tudják, honnan származnak és egyelőre semmi jele nincs annak, hogy a közeljövőben bárki ellen vádat emelnének a világsztár halála miatt - mondta el az AP amerikai hírügynökségnek egy vizsgálathoz közelálló forrás.

A nyomozás során két orvos neve is felmerült fel, egyikük Michael Todd Schulenberg családorvos, aki két héttel halála előtt kétszer is - április 7-én és április 20-án - kezelte Prince-t, és közölte a nyomozókkal, hogy írt fel gyógyszert az énekesnek. A másik orvos Howard Kornfeld kaliforniai függőségi szakember, akit április 20-án kértek fel az énekes képviselői arra, hogy segítsen Prince-nek.

Kornfeld a fiát küldte el, aki azok között volt, akik összeesve találtak rá április 21-én az énekesre. Az ifjabb Kornfeld nem orvos és olyan gyógyszert vitt magával, amelyet opiátfüggőség kezelésére használnak, enyhíti az elvonási tüneteket - közölte korábban William Mauzy, Kornfeldék ügyvédje. Azt is hozzátette, hogy a gyógyszert egy minnesotai orvosnak akarta átadni, aki április 21-én fogadta volna Prince-t.

Prince, fájdalomcsillapító, bulvár

2017-04-19 22:04:05

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop