Hirdetés

Az ombudsmani hivatal vizsgálatot indított a tűcsereprogramos jelentés ügyében

Az alapvető jogok biztosa belső vizsgálatot indított annak tisztázására, valóban egyeztetett-e a hivatal főosztályvezetője a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet programvezetőjével arról, mikor lásson napvilágot a józsefvárosi tűcsereprogramról készített ombudsmani jelentés.

drogprevenció, megelőzés, tűcsereprogram |

MTI Hírek11

A Magyar Nemzet pénteki számában (birtokába került levelezésre hivatkozva) azt írta, előre egyeztetett a TASZ programvezetője az alapjogi biztosi hivatal egyik főosztályvezetőjével arról, hogy mikor lásson napvilágot a józsefvárosi tűcsereprogramról készült, a VIII. kerületi városvezetőket elmarasztaló ombudsmani jelentés.

A lap szerint a programvezető nemcsak tájékoztatta a főosztályvezetőt a tűcsereprogrammal kapcsolatos fejleményekről és blogbejegyzéseket ajánlott a vizsgálatot folytatók figyelmébe, hanem egy májusi levélben már "lényegében a jelentés időzített megjelentetésére kéri a főosztályvezetőt, arra hivatkozva, hogy nagy médiamegjelenést szánnak neki, ám a következő időszak erre nem alkalmas, mert ő nyaralni megy".

Az MTI megkeresésére az ombudsmani hivatal azt közölte: az alapvető jogok biztosa belső vizsgálatot indított az ügyben, további tájékoztatás a vizsgálat lezárása után várható.

Székely László, az alapvető jogok biztosa a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet beadványa alapján foglalkozott a VIII. kerületi Kék Pont tűcsereprogram bezárásának körülményeivel. A biztos jelentését a hivatal az internetes oldalán hozta nyilvánosságra szerdán. Ebben a biztos azt állapította meg, hogy a józsefvárosi tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő.

drogprevenció, megelőzés, tűcsereprogram

2014-09-19 22:46:41

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop