Hirdetés

A józsefvárosi önkormányzat üdvözli az ombudsmani intézkedéseket

A józsefvárosi önkormányzat üdvözli, hogy az alapvető jogok biztosa a VIII. kerületi tűcsereprogramot érintő jelentéshez kapcsolódóan napvilágot látott problémákkal szembesülve több intézkedést is hozott - közölte a kerület kedden az MTI-vel.

tűcsereprogram, drogprevenció |

MTI Hírek11

Felidézték, hogy Székely László a történtek miatt fegyelmi vizsgálatot indított és szigorúbb normákat állapított meg a hivatal működése során.

"Bízunk benne, hogy ezek az intézkedések hozzájárulnak ahhoz, hogy a droglobbi kiszoruljon a hivatalából, és maradéktalanul érvényesüljön a pártatlanság elve" - fogalmazott a józsefvárosi önkormányzat.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága kedden hallgatta meg az alapjogi biztost a józsefvárosi tűcsereprogramot érintő jelentéssel összefüggésben. A testület nem állapított meg szabálytalanságot az alapvető jogok biztosa részéről, ugyanakkor felkérte Székely Lászlót, hogy a jövőben fordítson még nagyobb figyelmet a hivatal pártatlanságára - ismertette a testület zárt ülésen hozott döntését Rubovszky György, a bizottság kereszténydemokrata elnöke újságírókkal.

Székely László meghallgatásról egy hete döntött a parlament igazságügyi bizottságának kormánypárti többsége a Magyar Nemzet néhány nappal korábban megjelent cikke miatt. Az írás szerint az ombudsmani hivatal a VIII. kerületi tűcsereprogram beszüntetéséről szóló jelentése nyilvánosságra hozásának időzítéséről előzetesen egyeztetett a TASZ-szal. Az ombudsmani jelentés szerint a tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő. Az önkormányzat közleményben utasította vissza a jelentés megállapításait.

tűcsereprogram, drogprevenció

2014-09-30 23:41:21

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop