Hirdetés

Az Egis felvásárolta a Bayer lengyelországi Biovital termékportfólióját

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. felvásárolta a Bayer AG lengyelországi Biovital termékportfólióját; erről a két cég július 29-én aláírt megállapodást - közölte az Egis az MTI-vel.

gyógyszeripar, gyógyszergyár |

MTI Hírek12

A tájékoztatás szerint az Egis vállalati stratégiájának egyik fontos eleme, hogy jelenlétét erősítse a vény nélkül kapható készítmények belföldi és nemzetközi piacán. Ennek keretében került sor a Bayer lengyelországi Biovital termékportfóliójának felvásárlására. A Biovital termékcsalád egyike a legnépszerűbb vitaminkészítményeknek Lengyelországban.

Az MTI kérdésére az Egisnél elmondták, hogy a készítmények éves forgalma mintegy 1 milliárd forintot tesz ki Lengyelországban, ugyanakkor az ügylet árát üzleti titokra hivatkozással nem kívánták közölni.

A közlemény szerint a felvásárlás révén az Egis a vény nélkül kapható készítmények piacán Magyarország és Oroszország mellett komoly szereplővé válik Lengyelországban is, ahol a Biovital márka imidzsének és forgalmának további növelését kívánja elérni - tartalmazza a közlemény.

Az Egis termékeivel világszerte több mint 60 országban van jelen, magyarországi székhelyén kívül 18 országban rendelkezik saját kereskedelmi képviselettel, és több mint 4000 embert foglalkoztat. A 2013/2014-es üzleti évben az Egis-csoport nettó árbevétele elérte a 130 milliárd forintot.

Az addig is többségi tulajdonos francia Servier-csoport 2013 őszén vásárolta ki az Egis kisebbségi tulajdonosait, egyben kivezette a céget a tőzsdéről. A kivásárlásra megajánlott 28 ezer forintos ajánlati ár 218 milliárd forintra értékelte akkor az Egis teljes piaci kapitalizációját. A 49 százaléknyi részvényvásárlás értéke csaknem 107 milliárd forint volt.

gyógyszeripar, gyógyszergyár

2015-07-29 22:53:35

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop