Hirdetés

Meghalt egy versenyző egy amerikai hotdogevő-viadalon

Tragikusan végződött egy függetlenség napi hotdogevő-verseny az Egyesült Államokban, egy versenyzőnek torkán akadt a falat, és a férfi megfulladt.

fulladás, félrenyelés, bulvár, hotdogevő-viadal |

MTI Hírek11

A gyorsasági evőverseny nagyon népszerű rendezvény a július eleji amerikai nemzeti ünnepen. A 47 éves Walter Eagle Tail a dél-dakotai Custerben vett részt hotdogevő-versenyen, és a kórházba szállítás után halt meg - közölte Rick Wheeler seriff a helyi lappal.

"Valaki már próbálta őt újraéleszteni, amikor mi a helyszínre érkeztünk. A férfi valószínűleg megfulladt. A torkán akadt a falat, és a mentősök nem tudtak segíteni rajta... Minden néhány perc alatt történt" - mondta a seriff.

A versenyt szervező helyi kereskedelmi kamara a történtek miatt lefújta a másnapra tervezett piteevő versenyt.

New Yorkban, a híres Coney Island-i hotdogevő-bajnokságot a nyolcszoros bajnok Joey "Cápa" Chestnut 61 hot dog 10 perc alatti felfalásával nyerte meg július 4-én.

George Shea, az evőversenyek szervezéséért felelős New York-i szervezet elnöke elmondta, hogy a szervezők minden lehetséges erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy megelőzzék a hasonló baleseteket. "Mindig gondoskodunk arról, hogy 'ellenőrzött' körülmények között rendezzük a versenyt. Minden a biztonságról szól, csakúgy mintha futball-, jégkorong- vagy autóverseny lenne, elsődleges a biztonság - hangoztatta.

fulladás, félrenyelés, bulvár, hotdogevő-viadal

2014-07-09 14:32:52

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop