Hirdetés

Hasfájás, furcsa széklet

Lassan 1 hónapja már annak, hogy jelentkeztek a tüneteim. Nem tudom mennyire tudható be az alkoholnak, de miután egy bulin csúnyán túl lőttem a célon, hasmenéssel járkáltam a WC-re. Eleinte nem is zavart a dolog, de aztán aggódni kezdtem, mikor egy végbelemben erős, szúró fájdalom jelentkezett minden székletürítés előtt. Furcsa módon székelés közben már semmi bajom sem volt, de a problémát szellentések előtt is tapasztaltam még pár napig, aztán ez a dolog szinte teljesen elmúlt. Azóta viszont a székletem eléggé furcsa, egy jó ideig sárgás színű volt, ma reggel pedig, most először szürkés árnyalatú.
Ezenkívül néha tompa fájdalmat érzek a köldököm alatt, ha nem éppen ott, akkor máshol, de más bajom nincsen. Étvágyam van, a székletürítéssel amúgy nincsen problémám, csak ez a dolog kicsit aggaszt.
Gyorsan leszögezném, hogy nem vagyok alkoholista, előfordult, de az is ritkán, hogy egy héten 2-szer is a pohár fenekére néztem, de mostanában ez maximum hetenként, vagy kéthetenként fordult elő, az utóbbi 2 hétben még egy pohár sört sem ittam.
Mik okozhatják a panaszaimat? Egyszerű bélfertőzésről, esetleg májgyulladásról van szó, vagy valami még komolyabb? Okozhatja mindezt az alkohol?
Előre is köszönöm válaszát
Egy aggódó 21 éves férfi

|

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2008 ;13(augusztusi)   InforMed | Szendei, K.

Mindenképpen érdemes lenne háziorvosával konzultálni, mert az alkohol gyomorfekélyt, és ennek vérzését is okozhatja. A széklet ilyenkor inkább fekete, de gyanús a szürkés szín is.

2008-08-14 21:45:01

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop