Hirdetés

Étvágytalanság, afta - 17 hónapos kisfiú

Az én problémám, mint olvastam elég gyakori. A kisfiam 17 hónapos, és már egy hete nem eszik. Reggel és este megissza a 2-2,5 dl kakaót, de reggeli, tízórai, ebéd semmi. A kekszet, babapiskótát igen, de nem sokat. Most kiderült, hogy aftája van, de csak az alsó ajka belső felén. Jön a foga is. Így azt mondja az orvosunk, hogy ezek mind okok lehetnek.
Tudom, hogy igaza van, de én mégsem tudok megnyugodni, mert az étvágytalanság már az afta előtt volt. Kapott tinktúrát, amit evés előtt kell bevenni fél órával, de nagyon rossz az íze, így ez egy harc a kicsivel. Már tettem szörpbe is, de nem issza meg. Semmibe! Ráadásul ma vettem észre, hogy a hátán pici, piros pöttyök vannak. Nem olyan, mint a melegkiütés.
Várom válaszát! Előre is köszönöm!

|

Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2008 ;13(júniusi)   InforMed | Kaszó, B.

Igaza van háziorvosuknak: ezek a tényezők mind közrejátszhatnak kisfia étvágytalanságban. Az afta önmagában is oka lehet, hogy nem fogadja el a szilárd táplálékot, hisz ez a betegség - bár önmagában nem súlyos - komoly fájdalmat okozhat. A legfontosabb most, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon, különösen ebben a nagy melegben. A kellemetlen ízű tinktúra ételbe keverését nem javasolnám, mert később azt az ételt tinktúra nélkül sem fogja elfogadni. Másik javaslatom, hogy az étkezés ne váljon központi problémává. A gyerek ne érezze, hogy az egész család élete az ő étkezése körül forog.
A kiütésekről látatlanban nem tudok véleményt mondani. Mutassa meg háziorvosuknak, esetleg bőrgyógyásznak.

2008-07-01 10:13:38

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop