Hirdetés

Fejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét New Yorkban

Negyven szakorvos több mint húszórás műtét során sikeresen választott szét egy fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt pénteken egy New York-i kórházban.

sziámi ikrek, fejlődési rendellenesség |

MTI Hírek13 | MTI

A brooklyni Montefiore Medical Center közlése szerint a 13 hónapos fiúk, Jadon és Anias McDonald előtt "a felépülés és a rehabilitáció hosszú útja áll még".

A fiúk egy ötször hét centiméteres felületű agyi szöveten osztoztak - írt az anya, Nicole McDonald a Facebookon. Elmondása szerint Jadon jobban viselte a műtétet, mint Anias, ráadásul az orvosok közlése szerint lehetséges, hogy ő kezdetben nem lesz képes mozgatni testének egy részét.

A csütörtökön kezdődött műtétet dokumentáló CNN televízió szerint csak a két koponya elválasztása 16 órán át tartott. Mivel a fejüknél összenőtt sziámi ikrek mintegy 80 százaléka a műtét nélkül meghal élete első két évében, az operáció pedig maradandó agyi károsodásokat okozhat, a szülők nehéz döntés előtt álltak.

Az orvosi csapatban dolgozott gyermekgondozó szakember, aneszteziológus, neuroradiológus, idegsebész és plasztikai sebész is, a munkát James Goodrich gyermekidegsebész és Oren Tepper plasztikai és helyreállító sebész vezette. Goodrich már számos sziámi ikerpárt választott szét az elmúlt évtizedben.

"A gyomromban lévő szikla miatt még mindig nem tudtam kimondani azt, hogy köszönöm" - írta a műtét után a Facebookon Nicole. Az interneten több ezer felhasználó fejezte ki jókívánságait a családnak.

sziámi ikrek, fejlődési rendellenesség

2016-10-17 13:00:06

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop