Lombikbébi: fiú lesz vagy lány?

Azok a nők, akik bizonyos meddőség elleni kezelésen vesznek részt, gyakrabban szülnek fiút, vélik egy új vizsgálat szerzői.

meddőség, IVF, ICSI | InforMed Hírek8   InforMed | Sándor, K
A szerzők az Ausztráliában és Új-Zélandon 2002 és 2006 között élve születetteket tanulmányozták, és összehasonlították az ún. standard IVF-et (mesterséges megtermékenyítés), valamint ICSI-t (intracisztoplazmás ondósejt bevitel) után született fiúk és lányok számát.

A közel 14 ezer szülés elemzése során kiderült, hogy az IVF-et követően születettek 53-56 százaléka fiú, attól függően, milyen hamar ültették be a nőbe a megtermékenyített petesejtet. A természetes arány 51 százalék a fiúk javára. Ezzel szemben az ICSI-t követően született 100 babából csupán 49 volt a fiú.

A kutatás vezetője, Michael Chapman professzor így nyilatkozott: – ha rá tudunk jönni arra, hogy melyik technika a felelős ezért a különbségért, és miért, elérhetjük, hogy a nemek aránya visszatérjen a normálishoz.

Dr. Allan Pacey, a sheffieldi egyetem meddőségi-kutató szakembere szerint az semmiképpen sem lenne kívánatos, hogy a szülők ezeket a beavatkozásokat a születendő gyermek nemének megválasztására használják.

NetDoctor
| meddőség, IVF, ICSI
2010-10-04 11:53:58


Háromszülős baba született Kijevben

Háromszülős baba született Kijevben olyan eljárással, amelyet a világon először használtak sikeresen.


A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosítottak magyar kutatók

A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosított a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Semmelweis Egyetem (SE) húszfős közös kutatócsoportj...


Egy 67 éves görög nagymama hordta ki lánya gyermekét

A világ legidősebb béranyája lett az a 67 éves nagymama, akinek görög orvosok segítettek kihordani lánya gyermekét.


Hivatalosan is világrekorder lett a 14 évnyi lefagyasztás után megtermékenyített petesejt

Hivatalosan is elismerte a Guinness Világrekordok, hogy a világon egyedülállóan hosszú ideig, 14 évig tartó fagyasztás után termékenyítettek meg petesejtet egy argentin...


A bioetikai kérdésekért felelős szervezet is jóváhagyta a "háromszülős" megtermékenyítést Nagy-Britanniában

A Humán Termékenységi és Embriológiai Hatóság (HFEA) is jóváhagyta Nagy-Britanniában a háromszülős mesterséges megtermékenyítési eljárást: a súlyos, örökletes...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^