Hirdetés

Mit együnk hiperaktív hólyag esetén

A hólyag tárolási zavaráról van szó hiperaktív hólyag esetén, ilyenkor hirtelen jön a vizelési inger. Ezt sokszor nehéz elfojtani, a túlműködés így vizeletvesztéssel, inkontinenciával járhat. Bár erre nincs különös étrend, fontos, hogy mit eszünk.

hiperaktív hólyag, gyakori vizelési inger, inkontinencia |

InforMed Hírek12   InforMed | Dobos, L.

Az alábbiak segíthetnek a vizelési problémák enyhítésében.

Magvak, diófélék, zöldségek

Sok rostot tartalmaznak a bab és rokonai, a diófélék és a gyümölcsök. Minél kevésbé feldolgozva fogyasztjuk ezeket, annál jobb. Egyetlen adag babban 6-8 gramm rost van.

Gyümölcsök, zöldfélék

Gyakorlatilag valamennyi nem citrusféle megfelel a célnak, a legtöbb rost pedig az olyan zöldségekben található, mint a borsó, az édesburgonya és a brokkoli.

Kenyér, müzli, rizs

Törekedjünk arra, hogy minél több teljes kiőrlésű, durvára őrült gabonafélét fogyasszunk.

Víz

A hólyag számára a legjobb ital a víz. A fokozott hólyagtevékenységben szenvedők közül sokan nem mernek elegendő vizet fogyasztani, azt remélve, hogy ritkábban kell majd vizelniük. Minél kevesebb azonban a vizelet mennyisége a hólyagban, annál koncentráltabb, tehát ingerli a hólyag belső felszínét.

Hús és hal

A sovány húsok megengedhetők, valamint a halak és a kagylók is, a hólyagot megnyugtatják a bennük található, egyszeresen telítetlen zsírsavak.

Kapcsolódó rovat: A vese és a húgyutak betegségei

Forrás: Health Central

hiperaktív hólyag, gyakori vizelési inger, inkontinencia

2014-02-27 21:34:55

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop