Hüvelyöblítés, kell-e?

A nők számára kifejlesztett higiénés termékeket nem ellenőrzik olyan szigorúan, mint gondolnánk, bár mindenütt kaphatók. Az FDA például nem követeli meg az intim törlőkendők vagy hüvelyöblítők tesztelését, mert kozmetikai szereknek számítanak. Igaz, a tamponokat ellenőrzik biztonsági szempontból.

intim törlőkendő, hüvelyöblítés, hüvely, vagina | InforMed Hírek13   InforMed | Dobos, L.

Egyáltalán szükség van-e ezekre a termékekre, amelyeket számtalan hirdetéssel próbálnak meg eladni, mint amikkel harcba lehet szállni a baktériumokkal „a frissességért”, „tiszta érzésért”.

A helyzet azonban az, hogy a hüvelyben található baktériumok hasznosak, és nincs ok arra, hogy megszabaduljunk tőlük. Csalás azt állítani, hogy a hüvelyöblítéssel vagy ezeknek a termékeknek a használatával az intim tájék tisztán tartható.

A vagina a nő testének természetes része, ahol új sejtek törnek a felszínre, ami nedves érzetet kelt, éppen úgy, mint a szájban a nyál. Ez a folyamat a szervezet öntisztulásához tartozik.

Az intim tisztasági termékek nem feltétlenül mérgezők, de a nők használatukkal felesleges kockázatnak teszik ki magukat. A vagina pH-értéke önszabályzó folyamat eredménye, és az öblítés beavatkozik ebbe a folyamatba.

A gyakori hüvelyöblítés gombás vagy bakteriális fertőzést okozhat, sőt, kismedencei gyulladás is felléphet. Nem szabad rá tehát pénzt és időt vesztegetni. Ha a külső nemi szerveket megmossuk, majd szárazra töröljük, az éppen elegendő a tisztaság és az egészség érdekében.

| intim törlőkendő, hüvelyöblítés, hüvely, vagina
2015-07-26 21:35:34


Okoznak-e elhízást a fogamzásgátlók?

Nem bizonyított, hogy a fogamzásgátló tabletták elhízást okoznának, ennek ellenére sokan azért nem szednek ilyen készítményeket, mert a mellékhatások között fel va...


Csökken az abortuszok száma Magyarországon

Az elmúlt hat évben folyamatosan csökkent az abortuszok száma Magyarországon, bár még így is több tízezer ilyen beavatkozást végeznek évente - írta a Magyar Nemzet h...


Egy 67 éves görög nagymama hordta ki lánya gyermekét

A világ legidősebb béranyája lett az a 67 éves nagymama, akinek görög orvosok segítettek kihordani lánya gyermekét.


Hivatalosan is világrekorder lett a 14 évnyi lefagyasztás után megtermékenyített petesejt

Hivatalosan is elismerte a Guinness Világrekordok, hogy a világon egyedülállóan hosszú ideig, 14 évig tartó fagyasztás után termékenyítettek meg petesejtet egy argentin...


A bioetikai kérdésekért felelős szervezet is jóváhagyta a "háromszülős" megtermékenyítést Nagy-Britanniában

A Humán Termékenységi és Embriológiai Hatóság (HFEA) is jóváhagyta Nagy-Britanniában a háromszülős mesterséges megtermékenyítési eljárást: a súlyos, örökletes...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^