Hüvelyöblítés, kell-e?

A nők számára kifejlesztett higiénés termékeket nem ellenőrzik olyan szigorúan, mint gondolnánk, bár mindenütt kaphatók. Az FDA például nem követeli meg az intim törlőkendők vagy hüvelyöblítők tesztelését, mert kozmetikai szereknek számítanak. Igaz, a tamponokat ellenőrzik biztonsági szempontból.

intim törlőkendő, hüvelyöblítés, hüvely, vagina | InforMed Hírek13   InforMed | Dobos, L.

Egyáltalán szükség van-e ezekre a termékekre, amelyeket számtalan hirdetéssel próbálnak meg eladni, mint amikkel harcba lehet szállni a baktériumokkal „a frissességért”, „tiszta érzésért”.

A helyzet azonban az, hogy a hüvelyben található baktériumok hasznosak, és nincs ok arra, hogy megszabaduljunk tőlük. Csalás azt állítani, hogy a hüvelyöblítéssel vagy ezeknek a termékeknek a használatával az intim tájék tisztán tartható.

A vagina a nő testének természetes része, ahol új sejtek törnek a felszínre, ami nedves érzetet kelt, éppen úgy, mint a szájban a nyál. Ez a folyamat a szervezet öntisztulásához tartozik.

Az intim tisztasági termékek nem feltétlenül mérgezők, de a nők használatukkal felesleges kockázatnak teszik ki magukat. A vagina pH-értéke önszabályzó folyamat eredménye, és az öblítés beavatkozik ebbe a folyamatba.

A gyakori hüvelyöblítés gombás vagy bakteriális fertőzést okozhat, sőt, kismedencei gyulladás is felléphet. Nem szabad rá tehát pénzt és időt vesztegetni. Ha a külső nemi szerveket megmossuk, majd szárazra töröljük, az éppen elegendő a tisztaság és az egészség érdekében.

| intim törlőkendő, hüvelyöblítés, hüvely, vagina
2015-07-26 21:35:34


A policisztás ovárium szindróma, PCOS

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) első tünetei már a pubertás korban, az első menstruációt követően jelentkezhetnek. Máskor csak évekkel később válik nyilván...


Szezonális hangulati és hormonális változások

Hogyan befolyásolja az időjárás illetve egyes tevékenységek a havonta jelentkező hangulatváltozásokat, és mikor tanácsos orvoshoz fordulni?


Donald Trump rendeletben tiltotta meg az abortuszt támogató nem-kormányzati szervezetek szövetségi támogatását

Donald Trump elnöki rendeletben tiltotta meg az abortuszt támogató nem-kormányzati szervezetek szövetségi támogatását.


Elindult a méhnyakrák-megelőzési hét

Elindult a méhnyakrák-megelőzési hét, amelynek keretében a betegség veszélyeiről, az éves szűrővizsgálatok és a védőoltás fontosságáráról szóló programokat r...


Háromszülős baba született Kijevben

Háromszülős baba született Kijevben olyan eljárással, amelyet a világon először használtak sikeresen.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^