Hirdetés

Intim zóna veszélyben!

A visszatérő hüvelygyulladás nagyon sok nő életében komoly problémát okoz. Kellemetlen tünetekkel jár, és tönkreteheti a szexuális életet. Megelőzése érdekében alternatív kezelési lehetőségeket mutatunk be Olvasóinknak...

hüvelygyulladás, felfázás, fertőzés |

Ideál - Reforméletmód magazin 2006 ;18(8):55-55   Celsus Kft. | Kovács, Z.

Az akut hüvelygyulladás általában felfázás, antibiotikum-szedés avagy fertőzött fürdővíz miatt alakul ki.

A szervezet méregtelenít...

A hosszú időn át fennálló, időszakos fellángolásokkal súlyosbított gyulladásoknál a betegség okai a szervezeten belül keresendők. Ha az immunrendszer és a hüvely helyi védekezőmechanizmusai legyengülnek, akkor a hüvelyben jelen lévő baktériumok és/vagy gombák - melyek egészséges nőknél is jelen vannak, de panaszokat nem okoznak - túlszaporodnak, és különféle gyulladásos tüneteket okoznak.

Érdemes tudni! Más esetekben a szervezetben felhalmozódó salak- és méreganyagoknak „köszönhető” a gyulladás. Ilyenkor a kiválasztás szokásos csatornáin keresztül - széklet, vizelet, verejtékezés - a felesleges vagy kóros anyagcseretermékek már nem képesek teljes mértékben kiürülni a szervezetből. Ezért a test - vészreakcióként -további útvonalakat keres, például
a hüvelynyálkahártyán keresztül, vagy bőséges menses formájában távolítja el a toxinokat. Ezek azonban erősen ingerlik a szöveteket, és gyulladásos reakciót okoznak, baktérium- vagy gombafertőzés nélkül is.

Komplex kezelés kell!

Minél elhúzódóbb lefolyású a hüvelygyulladás, annál kevésbé hat rá az antibiotikum. A megfelelő eredmények elérése érdekében olyan módszereket kell alkalmazni - a hüvelyi pH-egyensúly helyi védelme és regenerációja mellett -, amelyek a szervezet egészére, így az immunrendszerre is kedvező hatást gyakorolnak! Tehát segítik kiürülni a felhalmozódott kóros anyagcseretermékeket, és az anyagcsere helyreállításával gátolják az új toxinok túlzott mértékű keletkezését.

A terápia kezdetén kötelező a szülész-nőgyógyász szakorvosi vizsgálat, a citológiai vizsgálattal egyetemben, a kórokozók kimutatása miatt. Vérvizsgálat is ajánlott a Chlamydia- és a Candida-fertőzés szűrése miatt! A vizsgálati eredmények megvárása nélkül is érdemes elkezdeni a szervezet méregtelenítését, például léböjtnapokkal vagy léböjtkúrával, infraszauna-használattal, nyiroktisztító készítmények szedésével, rendszeres mozgásprogramokkal, gyógyteákkal. Esetenként különböző diéták - krumpli-, Candida-diéta, reformtáplálkozás - bevezetése is javasolt.

Természetes csíraölőket használjon!

A hüvely és a szeméremtest helyi kezelése már az első tünetek jelentkezésétől kötelező természetes gomba-, baktérium- és vírusölő szerekkel és gyulladáscsökkentőkkel, így például hasznos a hígított grépfrútmag-cseppel, jódtartalmú készítményekkel, továbbá gyógyteákkal - zsálya, kamilla - és illóolajokkal - például levendula - való hüvelyirrigálás és külső lemosás.

Jó tudni!
  • A hüvelyregenerációt és a megelőzést segítik a tejsavbaktérium-tartalmú kúpok és a tejsavas irrigálás.
  • A hüvely baktériumflórája szoros kapcsolatban van a vastagbél baktériumflórájával, ezért a bélbaktériumflóra-rendezés is elengedhetetlen.
  • Az immunerősítés már a kúra kezdetétől fontos sajátvér-injekcióval vagy gyógynövényekkel, úgymint macskakarom, lapacho tea (pl. Actimun).
  • Mosószer-, kozmetikum-, óvszer-túlérzékenység és a cukorbetegség is provokálhat hüvelygyulladást!
  • Segíthet még a problémán a vízfürdőkúra, az akupunktúra, a neurálterápia, a homeopátia és a lelki háttér tisztázásához a kineziológia.
dr. Kovács Zoltán
hüvelygyulladás, felfázás, fertőzés

2006-08-03 17:03:20

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop