Szépségszalon-szindróma: miután fodrásznál járt, agyvérzést kapott egy brit férfi

Súlyos következményekkel járt egy 45 éves brit férfi számára a hajvágás: a hajmosáskor valószínűleg olyan mértékben megnyúlt a nyaka, hogy két nappal később agyvérzést kapott - közölte hétfőn a The Times című brit napilap.

Miután Dave Tyler egy üzleti megbeszélést követően összeesett, egy londoni klinikára került, ahol számára szokatlan módon az orvosok megkérdezték tőle, járt-e az elmúlt időszakban fodrásznál. Állapotára ugyanis már szava is van az orvostudománynak: szépségszalon-szindróma.

A szakértők abból indulnak ki, hogy a nyak nyújtogatása közben egy artéria olyannyira megsérült, hogy vérrög keletkezett, ami kiváltotta az agyvérzést. Bár ritkák, a szakirodalomban nem ismeretlenek az ilyen esetek. A The Times két hasonló esetet is említ 2000-ből és 2014-ből, melyekről szakmagazinok is beszámoltak.

Tyler 2011-es agyvérzését követően három hónapot töltött kórházban és a mai napig bottal jár, látási problémái vannak, és soha többé nem vezethet autót. Beperelte a fodrászszalont, amiért az nem védte megfelelően a nyakát. Peren kívüli megegyezés után a lap szerint 90 ezer font (36,5 millió forint) kártérítést kapott.

| agyvérzés, szépségszalon-szindróma, nyak nyújtogatás, bulvár
2016-12-12 22:51:30


Szépségszalon-szindróma: miután fodrásznál járt, agyvérzést kapott egy brit férfi

Súlyos következményekkel járt egy 45 éves brit férfi számára a hajvágás: a hajmosáskor valószínűleg olyan mértékben megnyúlt a nyaka, hogy két nappal később agy...


Vérrögoldás, stroke: eredmények

Az elmúlt nyolc évben meghétszereződött Magyarországon az olyan stroke-os betegek száma, akiken trombolízist, azaz vérrögoldást hajtottak végre.


Kártya és a stroke rehabilitáció

Az egyszerű kártyajátékok is segíthetnek a stroke-on átesett betegek állapotának javulásában - állapították meg kanadai kutatók. A tanulmány a Lancet Neurology cím...


A pilóta agyvérzése okozhatta az orosz Szu-27-es lezuhanását

Az előzetes vizsgálati eredmények szerint a pilótánál bekövetkezett agyvérzés miatt zuhanhatott le csütörtökön a Russzkije Vityjazi orosz katonai műrepülő csoport e...


A légszennyezés növeli a stroke kockázatát

A légszennyezés növeli a stroke kockázatát – közlik a The Lancet Neurology című folyóiratban egy globális kutatás eredményét az Auckland-i Egyetem kutatói.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^