Hirdetés

Kitüntetik a jegesvödrös kihívást indító egykori sportolót Amerikában

Kitüntetik januárban a Boston College egykori kosárcsapat-kapitányát, aki az internetes jegesvödrös kihívásával világszerte sok millió dollárt gyűjtött egy súlyos neurodegeneratív betegség kutatására.

Ice Bucket Challenge, jeges vizes kihívás, amiotrófiás laterális szklerózis, ALSA, Pete Frates |

MTI Hírek13 | MTI

Pete Frates 27 éves volt 2012-ben, amikor amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) diagnosztizálták nála. Frates azóta annak szentelte az életét, hogy támogassa a betegség gyógymódjának kutatását.

2014-ben 220 millió dollárt sikerült összegyűjtenie a híres kihívással, melynek résztvevői videóra vették és feltöltötték az internetre, ahogy egy vödör jégdarabokkal teli vizet borítottak magukra és felszólították barátaikat is, hogy tegyék ugyanezt vagy adakozzanak a betegség kutatására.

Az amerikai Országos Kollégiumi Atlétikai Szövetség (NCAA) csütörtökön jelentette be, hogy 2017 januárjában Frates kapja a szervezet Inspiráció-díját.

Az ALS következtében a központi idegrendszer mozgató idegsejtjei elpusztulnak, az izmok fokozatosan elgyengülnek, majd végül el is sorvadnak. A betegségre, amelyben Stephen Hawking elméleti fizikus is szenved, még nincs gyógymód.

Ice Bucket Challenge, jeges vizes kihívás, amiotrófiás laterális szklerózis, ALSA, Pete Frates

2016-11-21 12:19:10

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop