Hirdetés

Fejfájás, amivel azonnal orvoshoz kell fordulni

Bár egy erős migrén nagyon meggyötri az embert, a fejfájás általában nem életveszélyes, azonban egy komoly és azonnali beavatkozást igénylő betegség tünete is lehet. Ilyenek a stroke, az aneurizma és az agyhártyagyulladás. Ezért oda kell figyelni az olyan fejfájásra, ami alapvetően más, mint a korábban tapasztaltak. Az alábbi jelekre ügyeljünk:

fejfájás, migrén, ügyelet, sürgősségi ellátás |

InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.


Tarkótáji fájdalom, láz

A tarkómerevség és a láz agyhártyagyulladás tünete lehet, az állapot gyorsan válhat kritikussá.

Hányinger

A súlyos émelygés és hányinger, különösen, ha idegrendszeri tünetek kísérik (nehézség a beszéddel vagy a járással), stroke előjele lehet.

A valaha tapasztalt legrosszabb fejfájás

Ha valaki azzal fordul orvoshoz, hogy még soha ilyen fejfájása nem volt, agyi aneurizma szakadásra is lehet gyanakodni. Ilyenkor az érből egy kis vér szivárog, ami hamarosan nagy vérzéssé súlyosbodhat, ez életveszélyes állapot.

Forduljon orvoshoz

Az orvos súlyos fejfájás esetén CT-vizsgálatot írhat elő, hogy kiderüljön, nincs-e valami nagyobb probléma. Hagyjuk a szakemberre annak az eldöntését, szükséges-e ez a vizsgálat. Jobb, ha látszólag feleslegesen fordulunk orvoshoz, mintha elodázunk valamit, ami esetleg életmentő is lehetne.

fejfájás, migrén, ügyelet, sürgősségi ellátás

2017-06-07 21:55:07

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop