Új eljárás az epilepszia kezelésére

Új eljárást fejlesztettek ki ausztrál kutatók az epilepszia kezelésére: közvetlenül az agyba juttatják be a gyógyszert a rohamok enyhítésére. Az első klinikai teszt sikeresnek bizonyult.

epilepszia, kezelés, roham, kezelés | InforMed Hírek14   InforMed | MTI

A melbourne-i St. Vincent Kórház orvosai sikeresen beültettek a beteg hasüregébe egy forradalmian új pumpát, amely lehetővé teszi, hogy a gyógyszert közvetlenül az agyba juttassák el. Így nincs szükség tablettákra, amelyeknek számos mellékhatásuk van.

Majdnem két hete kapta meg a nőbeteg a pumpát, és egy hete kezdték meg a gyógyszer bejuttatását, azóta miden nagyon jól megy. Rohamai száma látványosan csökkent.

A kezelés előnye a hagyományos tablettákkal szemben az, hogy mivel közvetlen az agyba juttatják a gyógyszert, a hatás sokkal gyorsabban áll be. Lehetséges, hogy a jelenleginél még jobban be tudják állítani a dózisokat, és el tudják kerülni a gyógyszeres kezelés mellékhatásait.

A világon ez az első ilyen eljárás, és remélhetőleg más betegségek kezelésére is alkalmazni lehet majd.

| epilepszia, kezelés, roham
2016-12-19 01:23:11


Letartóztattak egy amerikai férfit epilepsziás rohamot kiváltó Twitter-üzenet miatt

Előállítottak az amerikai hatóságok egy marylandi férfit, mert szántszándékkal epilepsziás rohamot okozó Twitter-üzenetet küldött.


Új eljárás az epilepszia kezelésére

Új eljárást fejlesztettek ki ausztrál kutatók az epilepszia kezelésére: közvetlenül az agyba juttatják be a gyógyszert a rohamok enyhítésére. Az első klinikai teszt ...


Egy nyolcéves epilepsziás kislány fogyaszthat elsőként legálisan marihuánát Mexikóban

Egy naponta 400 epilepsziás rohamot elszenvedő nyolcéves kislány fogyaszthat elsőként legálisan vadkenderszármazékot betegsége kezelésére Mexikóban, ahol amúgy törv...


Epilepsziás roham jöttét jelző eszköz tesztje kezdődik Japánban

Epilepsziás roham jöttét jelző eszköz klinikai tesztje kezdődik Japánban - jelentették be a kutatók.


Intelligens tapaszt fejlesztettek ki az epilepszia ellen

Intelligens, rugalmas, bőrön viselhető tapaszt fejlesztettek ki az epilepszia és a Parkinson-kór kezelésére dél-koreai és amerikai tudósok.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^