Hirdetés

Mit jelentenek leggyakoribb álmaink?

Az ember élményei közül az egyik legizgalmasabb és legtitokzatosabb az álom. Az álmok sokat elmondanak arról, mi történik mostanában az életünkben, és mi foglalkoztat bennünket. Az alábbi álomtípusok segítenek megérteni, hogy mi történik a tudatalattinkban.

álom, álmok jelentése |

InforMed Hírek29   InforMed | Dobos, L.

Kép: Istock.com

A fogakkal kapcsolatos álom

Sokak gyakori és igen zavaró álma, hogy kiesnek, eltörnek, vagy darabokra morzsolódnak a fogai.

Szakemberek szerint az ilyen álomnak lehet pozitív és negatív jelentése egyaránt. Lehet, hogy fejlődik a személyiségünk, és jobban törődünk magunkkal, de az is lehet, hogy szorongunk a bizonytalanságoktól, öregszünk, vagy nagyobb változások álltak be az életünkben. Mindenképpen az átmenet, a változás jele.

A meztelen álom

Számtalan módon előfordulhat, hogy egyszer csak ruha nélkül vagyunk álmunkban: prezentációkor a munkahelyen, karácsonyi családi ebéden, vagy éppen egy magazin címlapján. Szakemberek szerint ez a mélyen gyökerező szégyenérzet és sebezhetőség jele. Szintén előfordulhat nagyobb változáskor, vagy bizonytalanság, kétely, alacsony önbecsülés esetén. br>

A zuhanós álom

Ez a leggyakoribb álom, annak a jele lehet, hogy valaminek az irányítása kicsúszik a kezünk közül, legyen az a munkahelyünkkel, a pénzügyeinkkel, vagy a házasságunkkal kapcsolatos. Általában akkor fordul elő, ha szorongunk valaminek az elvesztése miatt, depressziósoknál is gyakori.

Ha nem tudunk futni

Ez is az alacsony önbecsülés, az önbizalom hiányának jele.

Ha megbukunk a vizsgán

Mindegy, hogy egy vagy húsz éve érettségiztünk, nagyon sokan még mindig a vizsgán való leszerepléssel álmodnak. Általában a munkahellyel kapcsolatos félelem szüli őket, hogy netán elveszítjük az állásunkat.

Ha valaki vagy valami üldöz

Ez az álom önmagáért beszél, valamilyen nagy stressznek vagyunk kitéve, vagy kerüljük a konfrontációt. Ha szembenézünk a zavaró tényezővel, ez az álom is előbb-utóbb megszűnik. br>

A repülő álom

A legtöbb ilyen álom kellemes, boldog érzéseket kölcsönöz, és ilyenkor sokan a tudatában is vannak annak, hogy álmodnak.

Amikor azt hisszük, hogy felébredtünk, pedig nem

Ezt gyakran „hamis ébredésnek” is nevezik. Azt hisszük, hogy felébredtünk, és elindítottuk a napot: fogat mostunk, kávéztunk, felöltöztünk. Ezek az álmok akkor következnek be, ha nagyon aggódunk az elkövetkező nap miatt, és mindent megteszünk, hogy elkerüljük.

Ha ki kell menni

Hagyjuk most a szexualitással kapcsolatos freudi elméleteket; ha azt álmodjuk, hogy ki kell menni pisilni, akkor valószínűleg úgy is van. Jobb ilyenkor felébredni és kimenni.
álom, álmok jelentése

2023-10-26 14:46:14

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop