Hirdetés

A merevedési zavar lelki és testi vetületei

Egy, a világ 29 országának bevonásával lefolytatott kutatás szerint a férfiak több mint egynegyede, míg a nők 39 százaléka találkozott már valamilyen szexuális problémával élete során.

merevedési zavar, impotencia |

InforMed Hírek14   InforMed | Sándori, K.


A megkérdezett több mint huszonhétezer férfi és nő szerint a kielégítő szexuális élet alapvető szerepet játszik egy párkapcsolat fenntartásában. A világ huszonkilenc országában lefolytatott vizsgálat arra kereste a választ, hogy a 40 és 80 év közöttiek életében és párkapcsolataiban mekkora szerepet játszik a szexuális élet teljessége, valamint hogy milyen gyakran fordulnak elő ebben a korcsoportban szexuális zavarok.

A megkérdezett férfiak és nők egyöntetű véleménye szerint a kielégítő szexuális élet elengedhetetlen egy hosszútávú párkapcsolatban, és alig egyötödük (férfiak 18%, nők 23%) gondolta úgy, hogy az idősebbek már nem vágynak a szexre. A kutatásban résztvevő kétharmada pozitívan ítélte meg a gyógyszeres kezelést, ha az visszaállítja a természetes szexuális élményt.

A vizsgálati adatokból egyértelműen kitűnik, hogy bár a merevedési zavar előfordulása világszerte magas, és az életkor előrehaladtával tovább nő, az idősebbek számára is fontos a szexuális aktivitás megőrzése, egyrészt az önbecsülés, másrészt a párkapcsolat fenntartásának szempontjából.

A merevedési zavar a párkapcsolat mellett az érintett férfiak egészségére is gyakran komoly veszélyt jelenthet. Izraeli kutatók épen ezért azt vizsgálták, hogy a merevedési zavar milyen kapcsolatban áll a cukorbetegséggel

Az 1040 kitöltött kérdőív alapján elmondható: a vizsgálatban résztvevők döntő többsége 2-es típusú cukorbetegségben szenved, és átlagosan nyolc éve áll fenn betegségük. A megkérdezettek 30 százalékának van súlyos merevedési zavara, de ennél is figyelemreméltóbb adat, hogy a kitöltők alig több mint 10 százaléka - 140 férfi - számolt be kielégítő merevedésről.

Ezen ismeretek tudatosítása és jövőbeli figyelembevétele segíthet az orvosoknak abban, hogy még időben felismerjék a betegséget, megelőző lépéseket tegyenek, vagy ha már kialakult a merevedési zavar, akkor azt minél hatékonyabban kezelhessék.

merevedési zavar, impotencia

2016-02-16 17:20:11

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop