Ami a férfiakat zavarhatja - 1. rész

Nem komoly betegségekről lesz szó az alábbiakban, hanem olyan kisebb-nagyobb, a férfiak életét gyakran megkeserítő testi problémákról, amelyekre általában létezik egyszerű megoldás.

BPH, kopaszság, szájszag, libidó, izzadás, rozácea, bélgáz | InforMed Hírek14   InforMed | Sándor, K.

Erős izzadás

A férfiak erősebben izzadnak, mint a nők, de ha valakinek állandóan meg kell törölnie az izzadt tenyerét kézfogás előtt, akkor már valóban gondot jelent. Az érzelmek is hatással lehetnek a verítékezésre. Az izzadás leggyakrabban a hónaljban, tenyéren vagy talpon jelentkezik, ha túlzott, forduljunk szakemberhez.

Rosacea (rezes arcbőr)

A vörös arcot, elsősorban férfiaknál, nem mindig az okozza, hogy az illető elpirul. Az orr megvastagodását, vörös színét a rosacea is okozhatja. Az alkohol kiválthatja vagy fokozhatja a tüneteket, de absztinenseknek is lehet rezes az arcbőrük, vörös az orruk. Forduljunk orvoshoz, létezik rá gyógyszer.

Viszketés a heréknél

Gombás fertőzés jele, elkapható uszodában vagy edzőteremben is. Vény nélkül kapható gomba elleni szerekkel kezelhető.

Lábgomba

Szintén a közös zuhanyozó, törülköző a bűnös, és az, ha mezítláb járunk az edzőteremben vagy a medence mellett. Ha lágyéktáji viszketéssel jár együtt, fontos mindkettőt egyszerre kezelni gombaölő krémmel.

Benőtt köröm

A legtöbbször az az oka, hogy valaki túl rövidre vágja az öregujj körmét. Ajánlatos a rugós és enyhén íves csípőolló használata.

Összenőtt szemöldök

A szakállt növesztő hormonok egyeseknél a szemöldököt is sűrűvé tehetik, van, akinél össze is nő. Elektrolízis a végleges megoldás, de lehet gyantázni is, amit 4-6 hetenként ismételni kell.

Magas homlok, kezdődő kopaszodás

A keserű igazság az, hogy a legtöbb férfinak már 35 éves korában észrevehetően kevesebb haja van, és 50 évesen jelentős lehet a hajhullás mértéke. A kopaszság eltüntetésének egyik módja a hajbeültetés, de léteznek hajhullás elleni gyógyszerek is.

Szőrös hát

A férfi húszas éveinek derekán már általában kialakul, milyen szőrös lesz a háta: itt-ott néhány szál vagy teljesen benövi a szőr. Van, akit ez nem zavar, van, mások ősembernek érzik magukat ettől. A lézeres szőrtelenítés szinte végleges, de megoldást jelenthet a gyantázás vagy a szőrtelenítő krémek, netán a borotva használata is.

Kapcsolódó cikkk:
Ami a férfiakat zavarhatja - 2. rész


| BPH, kopaszság, szájszag, libidó, izzadás, rozácea, bélgáz
2016-06-27 21:08:49


A körülmetélésről

Nem könnyű eldönteni, körülmetéltessük-e az újszülöttet. Figyelembe kell venni mind az előnyöket, mind a hátrányokat, és számításba kell venni a kulturális és s...


A férfi meddőség nem közismert okai

Az egész világon problémát okoz a férfiak meddősége, illetve a megtermékenyítő képesség csökkenése. Sajnos, sok helyen leselkednek áldozataikra a hímivarsejtet kár...


Érdekességek a spermiumokról

Néhány érdekes és talán kevéssé ismert tény.


Előrelépés a prosztatarák diagnosztizálásában

Hatalmas előrelépést jelenthet a multiparametrikus - több paraméterre kiterjedő - MRI-vizsgálat a prosztatarák pontosabb diagnózisában.


A prosztatarák kísérleti terápiája

Mélytengeri baktériumból származó, fényérzékeny anyagot, WST11-t adnak be a betegbe, amely lézerrel aktiválva elpusztítja a prosztata daganatos sejtjeit. A fotodinámiá...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^