Hirdetés

A télutó légúti betegségei

Szaporodnak a vírusok által előidézett légúti betegségek, valamint minden télen visszatérő gond, lesz-e influenza járvány, és azt milyen súlyosnak jósolják a szakemberek.

légúti betegség, Tüdőbetegségek, Tüdő betegség, Tüdőbetegség, Tüdő megbetegedés, télutó, táplálkozás, egészség |

Pulzus 2000 ;   Más-Kép Kft. | Márkus, V.

Egyre jobban elfogadott tény, hogy nagyon fontos a betegség megelőzése, az egészség megőrzése. Ez ugyan teendőkkel jár, egészségügyi ismeretekre épül, de jobban irányítható, mint a gyógyulás, hiszen ilyenkor az eredményeket mindig befolyásolja, milyen elgyötört, fáradt embert ér el a betegség.

Az utóbbi évtizedek kutatásai azt bizonyítják, hogy a stressz, az erőnket meghaladó munkavégzés, a helytelen táplálkozás, a mozgás és a friss levegőn való rendszeres tartózkodás hiánya az immunrendszer gyengüléséhez vezet, ezáltal válunk fogékonnyá a fertőzésekre is. A télutón többnyire lázzal, rossz közérzettel fellépő náthát és köhögést rendszerint cseppfertőzéssel terjedő kórokozók váltják ki.

Mit tehetünk megelőzésként? Táplálkozzunk egészségesen: figyeljünk a szükséges (ám nem túlzó) mennyiségű zöldség, gyümölcs és gabonák (pl. műzlik) bevitelére, csökkentsük a cukor, cukros ételek, zsiradékok fogyasztását. Fontos még a helyes táplálkozás mellett is a C-vitamin, vagy kombinált vitaminkészítmények fogyasztása, elegendő mennyiségű tiszta víz fogyasztása. Többször kell alapos szellőztetéssel frissíteni lakóterünk, munkahelyünk levegőjét. Töltsünk több időt a szabadban, lehetőleg tiszta levegőjű helyen.

légúti betegség, Tüdőbetegségek, Tüdő betegség, Tüdőbetegség, Tüdő megbetegedés, télutó, táplálkozás, egészség

2002-08-02 16:20:07

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop