Hirdetés

Már hat halottja van az ausztráliai viharasztmának

Már hat halottja van Ausztrália második legnagyobb városában, Melbourne-ben egy vihar kiváltotta asztmás rohamnak, amely miatt 8500 ember kényszerült kórházi kezelésre a hét elején.

vihar, környezet, asztma |

MTI Hírek13

A hatodik áldozat szombat éjjel hunyt el a roham okozta szövődményekben. További három páciens állapota válságos - közölte vasárnap Victoria állam egészségügyi minisztériuma.

A vihar hétfő éjjel csapott le a metropoliszra, és beterítette a réti perje nevű fűféle eső áztatta virágporával. A növény pollenje olyan pácienseknél is asztmarohamot váltott ki, akik korábban nem szenvedtek asztmában.

A "viharasztmaként" emlegetett jelenséget a világon elsőként Melbourne-ben jegyezték fel 1987-ben, amikor ötszörösére szökött fel az asztmás esetek száma a kórházakban. Hasonló esetek azóta előfordultak az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában és Olaszországban is, Melbourne-ben legutóbb 2010 novemberében.

A hétfői vihar példátlan megpróbáltatás elé állította az egészségügyi rendszert, a melbourne-i kórházak sürgősségi osztályán háborúshoz hasonló állapotok uralkodtak hétfő éjszaka.

Melbourne környékén különösen nedves az idei tavasz, ami felerősíti az asztmás és szénanáthás tüneteket.

Ausztráliában amúgy is nagyon magas az asztmások aránya, minden tízedik ember szenved légzési nehézségektől.
vihar, környezet, asztma

2016-11-28 03:00:25

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop