Hirdetés

Természetes gyógymódok a nátha és az influenza ellen

Ahogy közeledik a nátha és az influenza szezonja, nem árt, ha mindent megteszünk immunrendszerünk erősítéséért, mert jobb megelőzni a bajt, mint később harcolni ellene. Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, aludjunk eleget és mozogjunk rendszeresen, próbáljuk meg kezelni illetve csökkenteni a bennünket ért stresszt.

nátha, influenza, természetes gyógymód |

InforMed Hírek8   InforMed | Sándor, K.

Előfordulhat azonban akkor is, ha mindent megteszünk ellene, hogy mégis ledönt a betegség a lábunkról. A legtöbb nátha és influenza 3-10 nap alatt magától meggyógyul, de a gyógyulást siettethetjük természetes gyógymódokkal.

Először is igyunk minél több folyadékot, mert a fokozott folyadékvesztést pótolni kell. A több folyadék hígítja a váladékot, ezzel segítik a kiválasztását

Legjobb a víz, a narancslé és a gyógyteák, de kerüljük a cukrozott üdítőket. Az egyik legkedveltebb konyhai gyógyszer a mézből, forró víz és citrom keverékéből készült ital. Az antioxidánsokban gazdag méz enyhíti a torokfájást is enyhíti.

A csirkeleves fogyasztása tényleg gyorsítja a gyógyulást, csökkenti a fertőzés által kiváltott gyulladásos folyamatokat. A csirkehúsból főzés közben cisztein szabadul fel, amely kémiai összetételét tekintve hasonlít egy általánosan használt hörghurut elleni gyógyszerre. A meleg leves hígítja a váladékot, csökkenti az orrdugulást és a köhögést is.

A cink lerövidíti a tünetek jelentkezésének idejét, ha a nátha első jelére bevesszük. Erre az ásványi anyagra a baktériumok ellen küzdő fehér vérsejtek termeléséhez van szüksége a szervezetnek.

A ginszeng is fokozza a fehérvérsejtek termelődését, valamint serkenti a immunrendszer fehérjéit, az interleukinokat.

Próbáljuk ki a következő házi fortélyokat nátha és influenza ellen:

– narancs-ginszeng tea egy kis mentával
– gyömbér-citrus tea
– citrusos-mézes tea
– csirkeleves

health.com, kép: sxc.hu
nátha, influenza, természetes gyógymód

2010-11-29 11:33:29

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop