Hirdetés

MERS-koronavírussal fertőzött beteget kezelnek Ausztriában

MERS-koronavírussal fertőzött beteget kezelnek Ausztriában, a szaúd-arábiai nő állapota kritikus.

MERS, Middle-East Respiratory Syndrome, koronavírus |

MTI Hírek11

Jelenleg a közel-keleti légúti megbetegedéssel (MERS) kezelt páciens állapotának stabilizálása zajlik - közölte a bécsi kórházszövetség (Wiener Krankenanstaltenverbund-KAV) szóvívője kedden. A MERS vírussal fertőzött nőt egy bécsi kórházban látják el hétfő este óta. A vírushordozó beteg napokkal ezelőtt érkezett Ausztriába. A vele érintkezőket már felkutatták és megfigyelik.

A kórokozó 2012-es szaúd-arábiai felbukkanása óta ez az első eset, hogy vírussal fertőzött beteget kezelnek Ausztriában. Eddig tizenkétszer fordult elő, hogy vírushordozóra bukkantak az Európai Unió valamelyik országában, Franciaországban, Németországban, Olaszországba és Nagy-Britanniában is találtak koronavírusra utaló megbetegedéseket.

A tevéről emberre terjedő MERS vírus súlyos heveny légúti tüneteket idéz elő, veseelégtelenséget és tüdőgyulladást okozhat. A betegek 40 százaléka belehal a fertőzésbe, védőoltás egyelőre nem létezik. Megfelelő óvintézkedések mellett azonban csekély annak az esélye, hogy a vírus emberről emberre terjedjen.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján eddig 834 embernél azonosították a kórokozót, és legkevesebb 288-an haltak bele a betegségbe.

MERS, Middle-East Respiratory Syndrome, koronavírus

2014-09-30 23:37:18

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop