Hirdetés

Három hétre karanténba helyeznek minden Észak-Koreába érkező külföldit az ebolajárvány elleni küzdelemben

Az ebolajárvány elleni védekezésként huszonegy napra karanténba kívánnak helyezni minden Észak-Koreába érkező külföldit, függetlenül attól, hogy melyik országból érkeznek - közölte Nagy-Britannia phenjani nagykövetsége.

Ebola, vírus, fertőzés, járvány |

MTI Hírek11

Az intézkedés értelmében azok a külföldiek, akik a Phenjan által ebolavírussal fertőzöttnek minősített térségből vagy országból érkeznek, a kormány által kijelölt szállodában, orvosi felügyelet mellett 21 napos karanténba kerülnek. A más régiókból vagy országokból érkező külföldiek szintén karanténba kerülnek, számukra a szállodát az őket Észak-Koreába meghívó szervezet választja ki.

Az Észak-Koreában szolgálatot teljesítő diplomáciai személyzet és a nemzetközi szervezetek munkatársai a saját képviseletükön kerülnek karanténba - írta a brit kormány a vonatkozó észak-koreai rendeletet idézve.

Észak-Koreában eddig még nem volt ebolagyanús eset, Phenjan ennek ellenére a járványveszélyre hivatkozva a múlt héten lezárta határait a külföldi turisták előtt. A lépés az AP amerikai hírügynökség szerint azért is meglepő, mert amúgy is kevés turista látogat az országba. A diplomáciai és kormányképviseleteken kívül Phenjannak gyakorlatilag nincs kapcsolata a járvány sújtotta nyugat-afrikai országokkal és általában is kevés kapcsolata van a külfölddel.

Eddig több mint 13 700 ember betegedett meg az Ebola folyóról elnevezett vérzéses lázban, közülük közel ötezren haltak meg. A megbetegedések túlnyomó többségét Nyugat-Afrikában - Libériában, Sierra Leonéban és Guineában - regisztrálták, húsz eset volt Nigériában, négy az Egyesült Államokban, egy-egy pedig Maliban, Szenegálban és az Spanyolországban.

Észak-Korea már hozott korábban a mostanihoz hasonló intézkedést. 2003-ban több hónapon át zárva tartotta a határait az atipikus tüdőgyulladás járvány (SARS) miatt, akkor azonban Kínában voltak megbetegedések, ahonnan a legtöbb repülőjárat érkezik Phenjanba.

Ebola, vírus, fertőzés, járvány

2014-10-30 22:23:25

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop