Hirdetés

Ebola - Washington tovább szigorítja a Nyugat-Afrikából érkezőkkel szembeni korlátozásokat

Az Egyesült Államok tovább szigorítja az ebolajárvány által leginkább sújtott három nyugat-afrikai országból érkezőkkel szembeni korlátozásokat, ezentúl minden utast 21 napon keresztül megfigyelés alatt fognak tartani.

Ebola, vírus, fertőzés, járvány |

MTI Hírek11

Tom Frieden, az amerikai járványügyi hatóság (CDC) igazgatója elmondta, hogy az újabb intézkedés hétfőn lép életbe, és állampolgárságtól függetlenül minden utasra, a térségből hazatérő amerikai segélyszervezeti alkalmazottakra és újságírókra is vonatkozik.

A tájékoztatás szerint a Nyugat-Afrikából érkezetteknek mindennap be kell majd számolniuk egészségi állapotukról az állami és helyi egészségügyi hatóságoknak. Az érintetteknek naponta meg kell mérniük a testhőmérsékletüket, és közölniük kell, hogy nem észlelik-e az ebola más tüneteit. A betegség tünetei közé tartozik egyebek közt a hirtelen felszökő láz, a hasmenés, a hányás és bizonyos esetekben a belső vérzés.

Washington kedden vezetett be utazási korlátozásokat a Libériából, Sierra Leonéból és Guineából érkező utasokkal szemben, akik ezentúl csak öt kijelölt repülőtéren keresztül léphetnek be az Egyesült Államok területére, ahol egyebek mellett kézi szkenneres testhőmérséklet-mérésnek kell alávetniük magukat.

Maguk a járvány sújtotta országok elvileg eddig is kötelesek voltak már a felszállás előtt megszűrni a tőlük kiutazókat.

A hét országban regisztrált 9200 ebolás megbetegedés túlnyomó többsége Libériában, Sierra Leonéban, Guineában történt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi adatai szerint eddig 4500-an haltak meg a betegségben. A WHO elismerte, ezek az adatok időnként jóval a tényleges számok alatt lehetnek.

Ebola, vírus, fertőzés, járvány

2014-10-25 00:32:51

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop