Hirdetés

A Fehér Ház felfüggesztette a kockázatos víruskísérletek finanszírozását

A Fehér Ház ideiglenesen felfüggesztette a kockázatos víruskísérletek finanszírozását. Olyan kutatásokat érint a döntés, amelyek influenza és más betegségek kórokozóit fertőzőbbé és halálosabbá kívánják tenni.

USA, víruskísérlet, finanszírozás |

MTI Hírek11

A Fehér Ház tudományos és technológiai politikáért felelős hivatala kedden bejelentette: megvizsgálják az úgynevezett funkciónyeréses mutációk kutatásának lehetséges kockázatait és előnyeit.

A természetben előforduló influenza-, SARS- és MERS-vírusok (közel-keleti légúti megbetegedés, Middle-East Respiratory Syndrome) kutatására nem vonatkozik a bejelentés, "hacsak nem várható, hogy a tesztek által fertőzőbbek vagy halálosabbak lesznek ezek a kórokozók" - olvasható a hivatal közleményében.

A funkciónyeréses kutatások 2011-ben vezettek először nemzetközi vitához, amikor az amerikai Biológiai Biztonsági Tudományos Tanácsadó Testület (NSABB) megkérte a vezető tudományos lapokat, a Nature-t és a Science-t, ne közöljenek részleteket a madárinfluenza mutáns vírusairól, nehogy azok a bioterrorizmus fegyvereivé váljanak.

USA, víruskísérlet, finanszírozás

2014-10-21 23:16:17

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop