Hirdetés

Hazaengedték a kórházból a dupla kézátültetésen átesett amerikai fiút

Hazaengedték a kórházból azt a nyolcéves fiút, aki az Egyesült Államok legfiatalabb kettős kézátültetésen átesett páciense lett idén júliusban.

kéztranszplantáció, kézátültetés, Zion Harvey |

MTI Hírek12

A Philadelphiai Gyermekkórház szóvivője, Ashley Moore szerint Zion Harvey szerdán hagyta el a kórházat és tért haza a Maryland állambeli Owings Millsben lévő otthonába.

A nyolcéves fiú júliusban esett át a 11 órás műtéten, majd egy hetet töltött a gyermekgyógyászati intenzíven, és végül a fekvőbetegek számára fenntartott rehabilitációs osztályról mehetett haza.

Zion kisgyermekként kapott vérmérgezést, és a fellépő többszörös szervi elégtelenség miatt négyéves korában amputálni kellett mindkét kezét és lábát, továbbá veseátültetést hajtottak végre nála, amely során édesanyja volt a szervdonor. A lábprotéziseknek köszönhetően a fiú eddig is aktív életet élt.

A kézátültetés során a negyvenfős orvosi csapat acéllemezeket és csavarokat használva rögzítette egymáshoz a fiú saját és új csontjait, majd a sebészek elvégezték az artériák, vénák, izmok, inak és idegek összekötését.

A transzplantált betegeknek életük végéig immunszuppresszív - immunválaszt gátló - gyógyszereket kell szedniük, hogy megakadályozzák az új végtagok kilökődését. Az orvosok szerint Zion már eleve szedett ilyen gyógyszereket veséje miatt, ami előnyt jelentett a kézátültetés szempontjából.

A fiú kezelése egy járóbeteg-központban folytatódik.

kéztranszplantáció, kézátültetés, Zion Harvey

2015-08-27 22:41:04

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop