Hirdetés

Macskák és allergia? - Kérdezze meg orvosát!

K: Nemrégiben allergiás lettem a macskám szőrére, de úgy döntöttem, hogy nem válok meg a kedvencemtől, még ha így naponta gyógyszereket is kell szednem. Mit gondol, ezáltal feleslegesen kockáztatom az egészségemet?

allergia, macskaszőr, levegőszűrő-berendezés, macska, felső, légúti, allergia, asztma |

The New York Times Health News Service   Medincorp | Anderson, E.

V: Meglehet. Az allergia kezelésének alapszabálya: tisztítsuk meg a páciens környezetét - már ha ez lehetséges - az allergén anyagtól. Ez így kimondva egyszerűen hangzik, de nem ilyen egyszerű a feladat a macsakabarátok számára, akik képtelenek megválni kedvenc társuktól. Vannak olyan allergiások, akik kompromisszumokat kötnek: a macska bárhová mehet a lakásban, de a hálószobába nem teheti be a lábát; gazdái igyekeznek nem simogatni, és nem szereznek be másik macskát, ha mostani állatuk elpusztul. De ezek a kompromisszumok nem sok eredménnyel járnak. A macskaszőr olyan irritáló anyag, amely órákig terjeng a levegőben, és hozzátapad a bútorokhoz, szőnyegekhez és ruhákhoz.

Ami a legrosszabb, a macskaszőr fogékonnyá teszi a tüdőt a különféle betegségekkel szemben. Vizsgálatokból kiderült, hogy a felső légúti allergiás betegek 38 százaléka asztmás lesz, ami sokkal súlyosabb, életreszóló betegség, ami ráadásul a légkör szennyezettsége miatt rohamos ütemben terjed. Ha úgy dönt, megtartja a macskáját, szerezzen be esetleg egy levegőszűrő-berendezést, nagy hatásfokú filterbetétekkel.

Megjelent: Medical Tribune News Service

allergia, macskaszőr, levegőszűrő-berendezés, macska, felső, légúti, allergia, asztma

2002-07-31 19:34:22

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop