Hirdetés

A földimogyoró allergia lehetséges ellenszere

Különleges probiotikum törzset fejlesztették ki a melbourne-i Murdoch Gyermekkórház kutatói. A kedvező hatású baktériumot hatvan, földimogyoró allergiás gyerek részvételével tesztelték.

ételallergia, földimogyoró |

InforMed Hírek13   InforMed | MTI


A részt vevő gyerekek 80 százaléka mindenféle allergiás reakció nélkül tolerálta a probiotikumot, amelyet vagy földimogyoró fehérje, vagy placebo kíséretében adtak nekik. Abból a 28 gyerekből, akiknek a tesztek alatt földimogyoró fehérjét adtak, hárman mogyorót is fogyaszthattak a kutatás után.

A kedvező kezdeti eredmények ellenére a tudósok hangsúlyozták: a tesztek után is voltak gyerekek, akik allergiásak maradtak a mogyoróra.

"Úgy tűnik, sikerült módosítanunk a mogyoróra adott allergiás reakciót, vagyis az immunrendszer az ártalmas válasz helyett védekező reakciót mutatott" - magyarázta Mimi Tang, a kutatás vezetője.

A földimogyoró allergia előfordulása 350 százalékkal növekedett elmúlt húsz évben a nyugati életstílusú országokban. Egy közelmúltbeli ausztrál kutatás azt találta, hogy az egyéves kisgyermekek 10 százaléka, az összes gyerek három százaléka allergiás erre az ételre. Az ételallergiák okozta halálesetek közül a legtöbb tragédia a földimogyoró számlájára írható.

Ugyan további kutatásoknak kell megállapítaniuk, vajon a vizsgált gyerekeknél hosszú távon is megszűnt-e az allergia, a kezdeti lépések mégis ígéretesek - vélte Tang.

ételallergia, földimogyoró

2015-01-28 22:36:59

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop