Több tucat embert fertőzött meg egy kínai faluban egy hanyag orvos szennyezett tűkkel

Több mint 70 embert fertőzött meg hepatitis C vírussal egy kínai faluban a helyi orvos, mert sosem cserélte az infúziókhoz és az injekciókhoz használatos fecskendőhöz a tűket - számolt be a helyi média a Hunan tartományban történt esetről.

Kína, szennyezett tű, hepatitis, bulvár | MTI Hírek13 | MTI
A közigazgatásilag Csangte városhoz tartozó településen lakók elmondták, egyetlen orvosuk mindig ugyanazokat a tűket használta. Egyikük ezt korábban szóvá is tette, amire azt a választ kapta, hogy az eszközt sterilizálták.

Áprilisban és május környékén falusiak tucatjai panaszkodtak szokatlan fáradtságra, miután a helyi rendelőben jártak, többnyire a Kínában rendkívül elterjedt infúziós - úgynevezett "felerősítő" - kezelésen.

Mint utóbb kiderült, a fáradékonyság, az étvágytalanság, a láz és a gyomorfájás, majd a besárgulás a hepatitis C egyértelmű jelei voltak.

Többségük állapota stabilizálódott azt követően, hogy a városi kórházban ellátták őket. Mások azt állítják, nem érzik képesnek magukat a korábban végzett nehéz munka ellátására. Az ügyben hivatalos eljárás indult.

A hepatitis C vírus a májat támadja meg és gyakran a krónikus májgyulladás, illetve májzsugor okozója. Vér és vérkészítmények útján, illetve fertőzött vérrel szennyezett injekciós tűvel terjed.

| Kína, szennyezett tű, hepatitis, bulvár
2016-06-08 20:44:36


Vírusirtás: Minél előbb, annál jobb

A hepatitis C fertőzést régen sok érintett megbélyegzésként élte meg. Egyre többen tudják, hogy nem tehetnek a fertőzésről, de tehetnek azért, hogy vírusmentesek...


Hepatitis-járvány a Nógrád megyei Rimócon

Hepatitis "A" vírus által okozott fertőző májgyulladásban 14 ember betegedett meg Rimóc községben az elmúlt napokban - közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal csütö...


A jövőben szélesítenék a hepatitisz C vírus szűrését

A kormány szélesíteni kívánja a hepatitisz C vírus szűrésének lehetőségeit, emellett mindent megtesz azért, hogy minél több beteg kaphasson mielőbb hatékony kezelé...


Több tucat embert fertőzött meg egy kínai faluban egy hanyag orvos szennyezett tűkkel

Több mint 70 embert fertőzött meg hepatitis C vírussal egy kínai faluban a helyi orvos, mert sosem cserélte az infúziókhoz és az injekciókhoz használatos fecskendőhöz ...


Májbetegek egyesülete: nemzeti hepatitis-stratégia megalkotása szükséges

A fertőző májgyulladás leküzdéséhez nemzeti hepatitis-stratégia megalkotására lenne szükség a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete szerint.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^