Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Szív és érbetegségek » Alacsony vérnyomás »

Előny vagy hátrány? - Alacsony vérnyomás

Vérnyomást nem gyógyítunk - általánosan hangoztatott orvosi vélemény, hanem mindig a vérnyomás - legyen az akár magas, akár alacsony - okait kell vizsgálni, a mögötte meglévő alapbetegséget kell felderíteni és megszüntetni. A magas vérnyomásnak b...


Veszélyes az alacsony vérnyomás?

A magas vérnyomás egyértelműen károsan hat az egészségre, ezt sokan tudják, de kevésbé ismert az a tény, hogy veszélyt jelenthet a túlságosan alacsony vérnyomás is.


Ortosztatikus hipotenzió

Az ortosztatikus hipotenzió az álló testhelyzetben kialakuló nagyfokú vérnyomásesés, ami az agyi vérellátás csökkenéséhez és ájuláshoz vezet. Az ortosztatikus hipotenzió nem specifikus megbetegedés, hanem a vérnyomás gyors szabályozásának...


Vérnyomás kompenzáló mechanizmusok

Három tényező határozza meg a vérnyomást: a szívből kipumpált vér mennyisége, a vérerekben keringő vér térfogata, és a vérerek kapacitása.


Ájulás

Az ájulás (szinkópe) hirtelen fellépő, rövid idejű eszméletvesztés. Az ájulás az agy elégtelen oxigén- és tápanyagellátásának tünete, általában a véráramlás átmeneti csökkenése okozza.


Genetikai háttere is lehet az ájulásra való hajlamnak

A genetikai háttér is szerepet játszhat abban, hogy bizonyos emberek hajlamosabbak az ájulásra - állapították meg a kutatók.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
Fáradt, kimerült? Koncentrációs zavarral küszködik? Gyengének érzi magá...
"Biztos rossz a keringésem" - halljuk gyakran az indokot, amikor valakinek ...
Az ájulás hirtelen fellépő, igen nagyfokú gyöngeség, mely a függőleges,...
Reggeli fáradtság, gyenge teljesítő- és koncentrálóképesség, szédülé...
hirdetés
^