Hirdetés

Mit ne együnk pitvarfibrilláció esetén?

Akiknek pitvarfibrillációjuk (AF) van, fontos, hogy kerüljék a pulzusszámot és a vérnyomást emelő ételeket.

Pitvarfibrilláció, szívbetegség, diéta |

InforMed Hírek12   InforMed | Dobos, L.

Az alábbi ételeket, illetve hatóanyagokat ne fogyassza

Leveles zöldségek

Aki vérhígítót szed, óvatosan fogyasszon a leveles zöldfélékből (brokkoli, kel, spenót, spárga), mert ezeknek magas a K-vitamin tartalma, ami kölcsönhatásba léphet a warfarinnal.

Koffein

A koffein serkenti a szervezetet, így könnyen válthat ki pitvarfibrillációt. A pulzusszámot is növeli.

Alkohol

Egyeseknél, különösen nőknél az alkohol is kiválthat fibrillációt. Ne igyon napi egy italnál többet, ha ebben a betegségben szenved.



A só megemeli a vérnyomást, ami viszont az AF tüneteit válthatja ki. Az Amerikai Szív Egyesület (AHA) naponta legfeljebb1500 mg nátriumot enged magas vérnyomás esetén.

Tiramin

Megemeli a vérnyomást, ezért nem fogyasszon az ezt a vegyületet tartalmazó ételekből: füstölt húsok, érlelt sajtok, savanyú káposzta és favabab.

Kapcsolódó rovatok:
Egészséges táplálkozás
Szív- és érbetegségek
Szívbetegség, magas vérnyomás diétája


Forrás: Health Central

Pitvarfibrilláció, szívbetegség, diéta

2014-06-22 07:21:52

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop