Hirdetés

Az eutanáziát választotta a legidősebb belga atléta 95 éves korában

Az eutanáziát választotta a legidősebb belga atléta 95 éves korában. A végstádiumos rákbeteg férfi előző nap barátai körében, pezsgővel búcsúzott az élettől - tudósított az eseményről a flamand média.

eutanázia, gyomorrák |

MTI Hírek11

Emiel Pauwels 2013 márciusában megszerezte korosztálya Európa-bajnoki címét 60 méteres fedett pályás síkfutásban, ezért nevezik az ország legidősebb atlétájának.

A veterán atléta hónapok óta élt ágyhoz kötve, gyógyíthatatlan gyomorrákja végső stádiumba jutott. Kérésére kedden bruggei otthonában, Eddy fia jelenlétében beadták neki a halálos injekciót.

Előző este csaknem száz rokont és barátot hívott meg pezsgős koccintásra búcsúzóul. Az idős férfi mosolyogva mesélte: ez volt élete legszebb ünnepe. A riportereknek Pauwels arról beszélt, egyáltalán nem bánta meg, hogy úgy döntött, távozik és egyáltalán nem fél a haláltól.

"Ki ne szeretné pezsgős pohárral a kezében, szerettei körében befejezni az életét? Amikor az orvos az injekcióval megérkezik, azzal az érzéssel hagyom itt ezt a világot, hogy szép életem volt.

Miért is kellene sírnom, miközben a Paradicsomba tartok, ahol rengeteg barátomat és rokonomat, köztük a feleségemet is újra láthatom?" - mondta a veterán atléta a Het Laatste Nieuws flamand napilapnak.

Pauwels választása az orvosi Nobel-díjas Christian de Duve belga kémikus 2013. májusi döntésére emlékeztet, aki szintén 95 éves korában döntött az eutanázia mellett.

Belgium azon kevés ország egyike, ahol 2002 óta bizonyos körülmények között legálisan választható az eutanázia.

eutanázia, gyomorrák

2014-01-08 23:27:12

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop