Hirdetés

Gyorssegély hasfájásra

Elsősorban a nők szenvednek a hasfájástól, puffadástól, székrekedéstől vagy irritábilis bélszindrómától (IBS). Szakemberek szerint azonban a legtöbb esetben egyszerű módszerekkel, házilag is megszüntethető a hasfájást.

hasfájás, IBS, puffadás, székrekedés |

InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.


Sétáljunk

Ha az embernek fáj a hasa, biztos, hogy nem a séta az, ami először eszébe jut, mégis, egy 10-15 perces, élénk ütemű séta csodát tehet. A mozgás különben is szükséges, különben a belek elkényelmesednek, renyhék lesznek.

Akupresszúra

A hasfájásnak gyakori oka a stressz, ezt pedig az akupresszúra által felszabadított endorfinokkal meg lehet nyugtatni. A köldök fölött négy ujjnyival alkalmazzunk körkörösen enyhe nyomást a hasunkra mintegy 5 percen át.

Ne tömjük tele magunkat

Gyakran áll túlzott evés a hasfájás hátterében, ilyenkor nem árt egy napon át pihentetni a gyomrunkat, beleinket. Fogyasszunk minél több teát és gyümölcslevet, esetleg egy kis levest. Jó, ha hozzászoktatjuk magunkat a kisebb adagokhoz.

Tea nem csak öt órakor

Egy csésze meleg borsmenta tea segít ellazítani a gyomor izmait, ráadásul vizsgálatok bizonyítják, hogy a borsmenta olaja az IBS tüneteit is enyhíti.

hasfájás, IBS, puffadás, székrekedés

2016-05-04 22:32:07

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop