Csaknem a felére esett a szalmonellás fertőzések száma az unióban

Jelentősen javult az elmúlt évtizedekben az élelmiszer-biztonság Európában, a fogyasztók a világ legmagasabb színvonalú élelmiszerlánc-biztonsági rendszerének előnyeit élvezhetik - mondta Bernard Url, az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) ügyvezető igazgatója a Magyar Időknek.

szalmonella, unió | MTI Hírek13 | MTI
A lap pénteki számában megjelent interjúban a szakember elmondta: az EFSA 2002-es megalapításával, illetve az egyes élelmiszeripari ágazatokra vonatkozó előírások és szabályok megalkotásával együtt egy olyan rendszer jött létre a közösségben, amely világszerte elfogadottá vált, és amely a fogyasztók bizalmát is elnyerte.

Ha ma Budapesten vagy épp Pármában valaki vásárol egy almát, biztos lehet abban, hogy egészséges és biztonságos árut választott, a növényvédőszer-maradványok megengedett szintje ugyanis mindenhol azonos - mutatott rá, megjegyezve, hogy a fogyasztói kockázat szintje nagyon alacsony.

A másik területként, amelyen nagy előrelépést sikerült elérni, a szalmonellafertőzöttség szintjének csökkentését említette, megjegyezve, hogy a vírus évente százezreket fertőz meg Európában, az együttműködésre alapozott intézkedéseknek köszönhetően azonban sikerült elérni, hogy 2004-2009 között csaknem a felére csökkent a szalmonella okozta emberi megbetegedések száma az unióban.

| szalmonella, unió
2016-11-12 12:40:42


Magas vérnyomás és cukorbetegség

Magas vérnyomásról (hypertonia) akkor beszélünk az egészségügyi világszervezet (WHO) meghatározása alapján, ha a vérnyomás három különböző alkalommal, nyugalomba...


Csaknem a felére esett a szalmonellás fertőzések száma az unióban

Jelentősen javult az elmúlt évtizedekben az élelmiszer-biztonság Európában, a fogyasztók a világ legmagasabb színvonalú élelmiszerlánc-biztonsági rendszerének előny...


Cukorbetegek világnapja - Tudatos életvezetéssel cukorbetegen is teljes élet élhető

Tudatos életvezetéssel cukorbetegen is teljes élet élhető, erre kívánja felhívni idei kampányában a figyelmet a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete.


Diabétesz ellenőrzés kontaktlencse szenzorokkal

Kontaktlencsére szerelt átlátszó érzékelő segíthet a jövőben a cukorbetegeknek a vércukorszint mérésében.


Cukorbetegeknél gyakoribb a szájüregi rák

A 2-es típusú cukorbetegség elősegíti a rosszindulatú szájüregi daganatok kialakulását, terjedését és a túlélési esélyeket is csökkenti. A Semmelweis Egyetem munk...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^