Hirdetés

Videó a rák terjedéséről

A Tokiói Egyetem és a Riken Intézet kutatói filmre vették, hogyan terjednek és képeznek áttéteket a ráksejtek egerek szervezetében. Az egészséges szövetek zöld színben, a ráksejtek intenzív vörösben látszanak a filmen. Azt remélik, hogy az új technológia segít megmagyarázni, hogyan zajlik a folyamat.

áttét, ráksejt, rák, cancer |

InforMed Hírek14   InforMed | MTI


Mielőtt a rák testszerte áttéteket képezne, könnyebb megállítani és gyógyítani, ahogy azonban terjedni kezd, rendkívül nehéz a kezelése. A daganat úgy fejlődhet, hogy egyes részek leválhatnak róla és a vérkeringésbe kerülve megtámadják az egészséges szerveket is.

A kutatók módosított, fluoreszkáló daganatsejteket injekcióztak egerekbe. Ezután vártak, amíg terjedni kezd a kór, majd vegyi anyagokkal az állatok testét és belső szerveit átlátszóvá tették.

A Cell Reports című folyóiratban közzétett tanulmány részletezi, hogyan növekedett a tumor a tüdőkben, a belekben és a májban, mielőtt áttéteket kezdett adni.

"A film olyan részletességgel mutatja be a rákos sejtburjánzást, hogy kalkulálni tudjuk az alakját, terjedelmét és eloszlását. Most emberi klinikai mintákon alkalmazzuk a modellt" - magyarázta a kutatás egyik résztvevője.

A video itt tekinthető meg: http://www.bbc.com

áttét, ráksejt, rák, cancer

2017-07-08 12:30:05

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop