Hirdetés

Bevette a gyógyszert?

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hatóság (FDA) engedélyezte az első olyan tabletta forgalomba hozatalát, amelynek bevétele digitálisan nyomon követhető.

digitálisan nyomon követhető tabletta, Abilify MyCite, lenyelhető szenzor |

InforMed Hírek14   InforMed | Glanz, J.


A skizofrénia és mániás depressziós epizódok kezelésére felírható, aripiprazol hatóanyagú Abilify MyCite tabletta olyan lenyelhető szenzort tartalmaz, mely a páciens bőrén elhelyezett tapasz közvetítésével jelzést küld a beteg okostelefonjára, illetve beleegyezése esetén a kezelőorvosához arról, hogy a gyógyszert bevette-e.

A homokszem nagyságú szenzor akkor lép működésbe, ha kapcsolatba kerül a gyomorsavval. Harminc perctől két óráig tarthat, amíg a tabletta bevételét észleli a szenzor, tehát nem valósidejű, az észlelés késhet vagy nem is történik meg, így veszély esetén az okostelefonra érkező információt nem lehet felhasználni, továbbá demenciához társuló pszichózis esetén nem alkalmazható.

Az FDA illetékese szerint az elmebetegségek kezelésére felírt gyógyszer nyomon követhetősége hasznos lehet egyes páciensek számára. Mint hozzáfűzte, a hatóság a receptköteles gyógyszerek esetében támogatja a fejlődést és az új technológiák bevezetését, ha javára szolgál a páciensnek és segíti a kezelőorvos munkáját.

digitálisan nyomon követhető tabletta, Abilify MyCite, lenyelhető szenzor

2017-11-15 21:20:06

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop