Hirdetés

Nem csillapítja az ízületi fájdalmat a rézkarperec, mágneses pánt

Nem csillapítja az ízületi fájdalmat a rézkarperec, amelyért árusítói 50 fontot (17 ezer forintot) is elkérnek - állítják brit kutatók.

RA, arthritis, ízületi gyuladás, rézkarperec, mágneses pánt |

MTI Hírek10

A Yorki Egyetem tudósai 70 ízületi gyulladással küszködő 33 és 79 év közötti emberen teszteltek öt hónapon át különféle fájdalomcsillapítónak kikiáltott eszközöket és arra jutottak, hogy a mágneses pántnak ugyanúgy semmilyen hatása nincs, mint a rézből készültnek.

Bár több beteg is jótékony hatásúnak élte meg mágneses vagy rézkarperecek viselését, a kutatók szerint bármely más anyagból készült karika ugyanúgy nem hatott volna rájuk. A tudósok azt javasolják a betegeknek, hogy inkább ne pazarolják pénzüket ilyen csodaszerekre.

A karperecek gyártói azt állítják, hogy a mágnes segít egyensúlyba hozni a szervezet felborult mágneses mezőjét, a réz karkötő előállítói pedig azt mondják, hogy eszközük a bőrön átjutva emeli a szervezet kimerített rézszintjét. A yorki kutatók azonban a hetven beteg reakciói alapján úgy találták, hogy semmivel sem tudnak többet sem a mágnesesek, sem a rezesek egy bőrszíjnál.

A The Daily Mail című brit lap megjegyzi, hogy korábban is felmerültek kételyek a csodakarperecekkel szemben, de a mostani volt az első tudományos hatásvizsgálat. A kutatók a betegeknek a vérképét is rendszeresen elemezték, hogy lássák, csökkentette-e az ízületi gyulladást a karperec, de nem tapasztaltak javulást.

RA, arthritis, ízületi gyuladás, rézkarperec, mágneses pánt

2013-09-17 15:02:11

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop