Végbélvérzés

Kérdés:  Már többször előfordult, hogy székletürítéskor véreztem. Friss, piros vér és elég sok. Már voltam orvosnál (proktologusnál) és végbéltükrözésen is, de nem találtak semmit. Az utóbbi 2 hétben minden egyes székelés eseten elkezdek vérezni. Nem erőlködök, nincs székrekedésem, de az ürítés fajdalommal jár, mintha erezném, hogy repedek szét.
Mi a teendő? Mit csinálhatnék meg? Az orvosok nem írtak fel gyógyszert, mert mindent rendbe találtak. Véleményem szerint a vérzés nem normális és a fajdalom egyre rosszabb székleteléskor és utána még pár óráig. Rettegek, hogy a sok vérzés nehogy végbélrákot alakítson ki. Most hogyan tovább? 23 eves lány vagyok.

| végbélvérzés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(novemberi)   InforMed

Válasz:  Legjobban akkor járna, ha elmenne a leleteivel a háziorvosához, és Aurobin kenőcs, valamint Supp. Haemorrhoidale felírását kérné. Mégiscsak valószínűsíthető, hogy időnként bereped a végbele (fissura ani) és ez okozza panaszát. Állandó vérzés vashiányos vérszegénység kialakulásához vezethet, ettől valóban tartania kellene. Azonban, ha a javasolt terápia ellenére sem válik panaszmentessé, el kellene menni gasztroenterológushoz.

Kapcsolódó cikkek az Aranyér, sipoly és egyéb végbéltáji betegségek rovatban olvashatók.

2016-12-16 04:32:49
| végbélvérzés
+ További hírek
hirdetés
^