Testrészek feldagadása

Kérdés:  2-3 éve elkezdtek dagadni különböző testrészeim (lábam, tenyerem, szemhéjam, fülem, ajkam, kisebesedett a fejbőröm stb.), viszketett, bepirosodott. Akkoriban elmentem a háziorvosomhoz, szinte hetes vendégként ültem a váróba, és azt mondta, biztos allergiás vagyok valamire. Kaptam szopogató tablettát, Revicetet. Természetesen voltam magánrendeléseken (bőrgyógyász, szemészet stb.).
Folytatódott tovább, míg egy nap az egész arcom annyira bedagadt, hogy alig lehetett rám ismerni, nehezen kaptam levegőt, elmentem a bőrgyógyászatra, injekciókat kaptam és bekerültem a sürősségire. Csillapodtak a tünetek, kiengedtek.
Az első utam egy másik háziorvos keresése, harmadik próbálkozásomra sikerült és átvett a jelenlegi háziorvosom. Kért egy nagylabort, most nem emlékszem pontosan 11 vagy 13 csillagom lett, köztük a TSH, pajzsmirigy alulműködésem volt, gyógyszerekkel rendbe rakták, és a tüneteim is elmúltak mind idáig.
Elmentem nagylabort kérni, mert arra gyanakodtam, hogy megint nem jó a pajzsmirigyem, de teljesen jó volt. 2 csillagom lett a mostani eredményembe. Neutrophyl 47,6 Eosinophyl 7,70.
A tüneteim megint ugyanazok, voltam az orvosnál, de azt mondta, hogy semmi dagadást nem lát a tenyeremen, pedig szemmel látható volt, mintha rá sem nézett volna.
Mondta, hogy szedjek Valindát, biztos a lelkiállapotom teszi, de teljesen nyugodt vagyok, sőt a pajzsmirigybetegségem óta fáradékonyabb vagyok, nemhogy még ilyeneket szedjek.
Lehet, hogy újra el kellene mennem a bőrgyógyászatra, hátha allergiám van valamire? Fogalmam sincs, hogy mit tegyek? Kihez forduljak?

duzzadás, vizenyősség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(februári)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Allergológust kellene felkeresni, mert valóban ételallergiáról lehet szó, de csak akkor, ha valóban látható dagadás, esetleg csalánkiütés. Nincs kutyája, macskája? Nem szed valami "gyógynövényt"?

Kapcsolódó cikkek az Allergia rovatban olvashatók.

2017-02-26 07:51:59
| duzzadás, vizenyősség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop