Szorongás, heves szívdobogás, extra ütések

Kérdés:  Harminc éves férfi vagyok, egy zavaró, néha ijesztő tünet kínoz, ami ugyan nem teljesen új (hasonló előfordult már velem nagyjából 10 éve), de mindenképpen kellemetlen.
Alapvetően szorongós típus vagyok, de általában tudom kezelni a gondjaimat, az utóbbi egy hónapban azonban már szinte állandó belső feszültséget érzek, heves szívdobogással (inkább erőteljes, mint gyors), és (főleg esténként) egy-egy ijesztő extra ütést is érzek. Hasonlóval is találkoztam már, 10 éve ki is vizsgáltak - szívultrahang, EKG, de azt mondták, csak a szorongás, meg az érzékenyebb vegetatív idegrendszer. Ezek után általában megijedek, ráz a hideg, tehát csak még rosszabb.
Próbálkozom nyugtató teákkal, magnéziummal, de sokat nem segít, illetve egy-egy tünetmentes nap után mindig visszatér.
Mit tehetnék? Érdemes lenne újra elmenni kardiológushoz a tünetek miatt, vagy nem aggodalmaskodjak, és inkább pszichiátriai oldalról közelítsem meg? Válaszát és tanácsát előre is köszönöm!

szorongás, stressz | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(januári)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Valóban szorongásoldás szükséges, esetleg alkalmanként bétablokkoló szedése mellett. A szorongásoldás lehet gyógyszeres lehetősége mellett jóga, autogén tréning szóba jöhet.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-01-31 19:40:19
| szorongás, stressz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop